CE 1160x100 4 2

Duminică, 06 Septembrie 2020 08:25

Pericol excepțional de incendiu, clasa V

1075958 5f53419ea45c4Meteorologii atenționează că până pe 12 septembrie se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. În legătură cu avertizarea cod galben, pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. În cazul în care sunt observate focare de ardere, oamenii sunt îndemnați să sune la numărul de urgență 112, pentru ca echipele de intervenție să poată lichida incendiile în faze inițiale, întrucât informarea întârziată poate duce la incendii pe spații extinse.

Totodată, se menține și avertizarea hidrologică. În râul Prut, pe sectorul Criva – Costești, râurile mici și bazinele acvatice din țară, se va menține „Cod Galben”, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se atestă „Cod Portocaliu” de secetă hidrologică. Agenții economici și populația este îndemnată să consume rațional resursele de apă.

ipn.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика