Joi, 11 Iunie 2020 13:16

În acest an, vacanța la mare ne va costa mai scump

dd354c0ea6e733a3a8f75e56ff6c3d4fReprezentanții agențiilor de turism afirmă că vacanța la mare din acest an va depinde de numărul bolnavilor de coronavirus înregistrați în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Majoritatea agențiilor de turism din Republica Moldova așteaptă ridicarea sancțiunilor de călătorie existente la frontiera Uniunii Europene. ”Partenerii noștri din Bulgaria și Grecia studiază situația epidemiologică existentă la noi în țară. Toate firmele de turism din lume fac acest lucru, nimeni nu își dorește o explozie de coronavirus provocată de turiști”, a spus Olga Sabovschi, administratorul unei agenții de turism din Chișinău.

Sabovschi a declarat că agenția de turism pe care o reprezintă a început să facă rezervări în Grecia și Bulgaria doar după data de 1 iulie. “Grecia, Bulgaria și Turcia își vor deschide granițele pentru cetățenii moldoveni doar după 1 iulie”, a menționat aceasta.

În același timp, Sabovschi a atenționat că, în acest an, pachetele turistice vor fi mai scumpe cu 15-20 la sută, deoarece hotelurile au majorat preţurile. De asemenea, unele companii hoteliere au anunţat că, pentru a se evita aglomerația, se va renunţa la sistemul all-inclusive, aplicându-se sistemul a la carte.

Reprezentantul agenției de turism a adăugat că, cel mai probabil, majoritatea plecărilor organizate către Bulgaria și Grecia vor fi efectuate cu autocarul și că agențiile sunt pregătite să asigure respectarea normelor sanitare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

moldpres.md