Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 16:02

Asociațiile de coproprietari în condominiu nu vor mai plăti impozite

image40155955 61158946ea6d4dfc6d3ff5811f9b0f0eAsociațiile de coproprietari în condominiu beneficiază, începînd cu 1 ianuarie 2020, de scutirea de plata impozitului pe venit.

Prevederea se conține în politica bugetar-fiscală pentru anul curent. Potrivit Ministerului Finanțelor, măsura se aplică în vederea tratării egale din punct de vedere fiscal a asociaţiilor de coproprietari în condominiu, similar cu alte organizații necomerciale.

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Finanțelor menționează că actualmente, conform prevederilor din Codul Fiscal, organizațiile necomerciale sînt scutite de plata impozitului pe venit. Sub incidența prezentei legi nu cad partidele şi alte organizații social-politice, sindicatele, asociațiile de patronat, organizațiile religioase și persoanele juridice create de acestea, organizaţiile create de autoritățile publice, organizațiile cooperatiste și alte organizaţii modul de constituire și funcționare al cărora este prevăzut de legi speciale.

Asociațiile de coproprietari în condominiu sînt organizații a proprietarilor de locuințe care s-au asociat pentru administrarea, întreținerea și exploatarea în comun a complexului de bunuri imobiliare în condominiu. Aceste asociații stabilesc taxe și plăți pentru locatari cu scopul de a asigura prestarea anumitor servicii – deservirea blocului, întreținerea ascensorului etc. Însă, aceste plăți nu sînt colectate cu scop de realizarea a profitului.

noi.md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020