Joi, 14 Noiembrie 2019 21:42

Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă va acorda Moldovei 27 milioane de dolari pentru implementarea unui nou proiect

ifad grantSubiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu participarea ministrului finanțelor, Natalia Gavrilița, și vicepreședintele IFAD, Donald Brown.

Potrivit Ministerului Finanţelor, proiectul va acorda finanțare fermierilor mici și mijlocii pentru acces la sistemele de irigare și reabilitarea infrastructurii de acces către terenurile agricole. Proiectul va susține constituirea unor grupuri de producători agricoli prin finanțarea sub-proiectelor de creare a infrastructurii de realizare a producției agricole. De asemenea, acesta urmează să asigure prin co-finanțare sub formă de grant idei noi de afaceri pentru antreprenorii care se lansează în agricultură, cu implicarea fondului de garantare a creditelor.

Partea de grant va constitui 6 milioane de dolari. Colaborarea între Republica Moldova și IFAD a început în 1999. Până în prezent fondul a sprijinit șase proiecte și un program în Republica Moldova, beneficiari ai cărora sunt aproape 135 mii de persoane. Valoarea finanțării se ridică la 196,8 milioane dolari, din care IFAD a oferit 109,2 milioane dolari. În Moldova, asistența IFAD este îndreptată spre îmbunătățirea veniturilor și condițiilor de trai ale oamenilor din mediul rural. Activitățile sunt destinate micilor proprietari și fermierilor, producătorilor de animale la scară mică, femeilor din mediul rural și tinerilor din diferite zone ale țării.

InfoMarket

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика