Duminică, 08 Septembrie 2019 16:17

O femeie din Capitală și-a transformat pasiunea în afacere și coase păpuși în stil național

kuklyŞi-a transformat pasiunea pentru artă într-o mică afacere. E povestea de succes a Tatianei Nicolaeva, o tânără de 33 de ani din Capitală, care de cinci ani, coase păpuși în stil național.

”Aceste păpuși sunt făcute cu suflet, cu dragoste față de tradițiile naționale. Eu mă strădui ca acestea să fie similare ca moldovencele. Toate păpușile în stil național sunt cu părul închis la culoare, ochii negri. Numaidecât culorile pe care le folosesc sunt: alb, roșu și negru.”

Tatiana Nicolaeva meştereşte păpuși originale, iar inspirația de bază sunt tradițiile naționale. Întreg procesul de realizare a unei lucrări dureză o zi.

”De la început, eu am schițele, conturul cărora îl trec pe material, iar apoi tot pe contur cos. Tai restul de material, îl întorc pe față și îl umplu cu sintepon”.

Pentru a realiza o păpușă, femeia folosește nu doar material, dar și vopsele acrilice, care o ajută să înfrumusețeze stofa.

”Vopsele acrilice pe care le folosesc pentru lucrul, sunt foarte rezistente. Ele sunt rezistente la soare, la praf. Mulți mă întreabă cum să aibă grijă de păpușă. Deci, păpușile sunt mereu curate și uscate. De aceea, cu ajutorul unui șervet și cu ajutorul acestuia poți șterge praful de pe păpuși”.

Tatiana Nicolaeva face şi păpuși tematice, în preajma sărbătorilor importante din an.

kukly2

”Eu realizez nu doar păpuși în stil național. Eu le cos după diferite teme, în funcție de perioada anului și diferite sărbători. La fel, eu lucrez individual, la comandă. La fel, confecționez și păpuși utile, de exemplu pentru baie. Adică, o fixezi acolo, iar aceasta poate fi de folos. De exemplu: ceva mai romantic, pentru dormitor, putem să punem”.

Doritorii de a achiziționa o păpușă confecţionată de Tatiana Nicolaeva vor scoate din buzunar în jur la 300 de lei.

publika.md

ODIMM logo
280 70
MOLDAGROTECHautumn2019