Sâmbătă, 24 August 2019 04:16

Polițiștii de frontieră fac recomandări pentru evitarea cozilor la punctele de trecere

1067676 5d60045c6b8baDe astăzi, 23 august, și pe parcursul următoarelor opt zile, vor fi suplimentate activitățile de control la frontieră, în special se va lucra la capacitate maximă în perioadele de intensitate în trafic – în orele matinale și cele de după masă, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră, citat de IPN.

Participanții la traficul transfrontalier sunt îndemnați să se verifice din timp care este situația din punctele de trecere a frontierei. Fie să acceseze aplicația „trafic online”, pe pagina oficială a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, www.border.gov.md, fie să urmărească pagina de Facebook a IGPF, unde vor fi plasate, în timp real, datele despre situația din cele mai aglomerate puncte de trecere.

De asemenea, pasagerii pot consulta și ofițerii de serviciu de la Linia Verde: 022-259-717, care, pe lângă informația privind actele necesare la traversarea frontierei, informează și despre situația din punctele de trecere.

În prezent sunt deschise spre circulație cu România șapte puncte de trecere, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere.

La frontiera moldo-română cel mai aglomerat punct de trecere este Leușeni. În zilele următoare se așteaptă ca numărul de traversări să se dubleze sau chiar tripleze comparativ cu o zi obișnuită. Polițiștii de frontieră recomandă cetățenilor să aleagă punctele de trecere Sculeni sau Costești.

La granița cu Ucraina, în următoarea perioadă se va înregistra un flux majorat în mai multe puncte de trecere: Palanca, Tudora, Criva și Mirnoe.

ipn.md