Sâmbătă, 03 August 2019 16:26

Recoltă mai bogată de miere de floarea soarelui. Apicultorii speră să obţină până la 6.000 de tone

med vjkRecoltă mai bogată de miere de floarea soarelui. În acest an, apicultorii speră să obţină până la şase mii de tone de produs. Aceştia cred că îşi vor putea realiza toată marfa deoarece cererea pe piaţa externă a crescut.

Totodată ei dau asigurări că preţul va rămâne neschimbat.

Andrei Becciev din localitatea Bardar, raionul Ialoveni are aproape 200 de stupi de albini. Bărbatul spune că în această perioadă are mult de lucru, iar în acest an recolta este chiar mai mare decât anul trecut.

Bărbatul, care îşi duce stupii cu albini tocmai la sudul Moldovei, spune că mierea are o culoare deosebită, şi un gust mult mai intens în acest an.

Bărbatul extrage mierea cu ajutorul unor utilaje performante, iar în mai puţin de 10 minute, poate scurge până la 50 de kilograme de miere. De obicei, apicultorul este ajutat de tatăl său.

Un kilogram de miere de floarea soarelui, la preţ angro, costă între 30 şi 40 de lei. Potrivit, preşedintelui Asociaţiei Apicultorilor din Moldova, peste 80 de procente din mierea produsă în ţara noastră este exportată pe piaţa Uniunii Europene.

În acest an, specialiştii speră ca recolta totală a mierii de albini să ajungă până la şase mii de tone.

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020