Miercuri, 15 Mai 2019 07:41

Moldovenii din diasporă vor beneficia de suport pentru dezvoltarea afacerilor

19003643 big1557823148Moldovenii din diasporă, care vor dori să lanseze sau să dezvolte o afacere peste hotarele țării, vor beneficia de suport în cadrul proiectului Diaspora Business Connection care a fost lansat astăzi la Chișinău de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP), informează MOLDPRES.

Președintele Asociației, Alexei Repede, a declarat astăzi la o conferință de presă că proiectul își propune să susțină și să promoveze producătorii mici și mijlocii moldoveni din diasporă. Pentru asta, AOAMP va organiza o serie de evenimente în statele în care comunitățile moldovenilor sunt cele mai numeroase, cum ar fi Italia, Spania, Franța, Germania, Rusia. Inițiativa a fost lansată ca urmare a mai multor solicitări din partea moldovenilor care au lansat sau vor să-și lanseze afaceri peste hotare și au întâmpinat dificultăți.

Olga Postovanu, coordonator de proiecte în cadrul AOAMP, a spus că doritorii de a participa la proiect se vor putea înregistra gratuit online. Pentru aceștia vor fi editate ghiduri ale antreprenorilor în limba română pentru țările țintă ale proiectului. Ghidurile vor conține în particular informații despre cadrul legal din țara de referință, oportunități de investiții și programe de asistență, forța de muncă, taxe de înregistrare. În plus, aplicanții la program vor beneficia de consultanță în afaceri.

Primul eveniment desfășurat în cadrul proiectului va avea loc la mijlocul lunii iunie la Roma, Italia.