Duminică, 07 Februarie 2016 15:06

Jucării utile pentru casă

bebe anna demidiucPerna cu încălzire sub formă de iepuraș, pentru copii și maturi, jucării de confort (șervețele pentru bebeluși), suporturi-jucării de ușă, măști-motane pentru somn, - toate acestea sunt articole drăguțe și foarte utile în viața de zi cu zi. Ele sunt făcute de o cusătorească din Chișinău Anna Demidiuc. Ea își găsește inspirația pe Internet, iar ideile preluate le modelează după nevoile personale și ale clienților ei.

De fapt, Anna este specialist în resurse umane și un psiholog calificat. Totuși, fiind în concediu de maternitate deja de doi ani, ea a decis să se dedice meseriei de croitor. Acum, ea planifică și-și deschidă atelier personal de croitorie, pentru coaserea articolelor utile de casă pentru toată familia, sub marca “Le Cadeau”. “Nu cred că aș putea să mă întorc la profesia mea. Găsesc mai multă plăcere în hand-made”, - spune Anna.

Primele articole, care au fost prezentate la iarmarocul de hand-made, au fost buchete de lalele de textil pentru casă și oficiu, perne cu încălzire sub formă de iepuri (umplute cu sâmburi de vișine). Anna afirmă, că ea idea i-a venit după ce a înțeles că are nevoie de o pernă cu încălzire pentru copil. Așa, ea a descoperit modele de perne-jucării pe Internet și a decisă să facă una în felul ei. Fetița repede a îndrăgit “perna-iepuraș”. Pentru a vedea dacă produsul va trezi interesul consumatorilor, a oferit câteva modele rudelor și prietenilor. După, a înțeles la iarmaroc că mulți aveau nevoie de perne sub formă de jucării. Cererea este destul de ridicată pentru acestea (prețul – 150 de lei).

bebe4“Pe lângă faptul că este o jucărie sigură, perna-iepure reprezintă un suport pentru mamă, când copilul ei are dureri de stomac. Iar când bebelușul va crește, ierpurașul îl va ajuta la dezvoltarea motricității fine. Apropo, maturii folosesc la rândul lor aceste perne electrice la lecuirea durerilor musculare,  tensiunii, spasmelor, oboselii, tusei și nasului înfundat, durerilor de spate și de gât, cistitei și pentru îndepărtarea stresului fizic și emoțional. Jucăria poate fi încălzită la baterie, în cuptor pe gaz sau cu microunde, În același timp, ea poate fi răcită în congelator. Eu folosesc bumbacul și sâmburi de vișine în calitate de materie primă. Sâmburii sunt curățiți de fruct și uscați. Apropo, perna poate fi spălată și uscată. Totuși, pot să ofer și un alt model de pernă cu încălzire, când sacul cu sâmburi poate fi scos din jucărie“, - povestește Anna.
 
bebe8Participarea la iarmarocuri și comunicarea cu clienții nășteau noi idei de creație. Sortimentul “Le Cadeau” a început să crească datorită cererii pentru jucării de décor pentru diferite sărbători (Anul Nou, Ziua Sf. Valentin, Helloween). Prețul acestora variază de la 80 la 100 de lei, în dependență de complexitatea  lucrării.

Totuși, Anna și-a păstrat și activitatea de bază și continuă să producă articole utile în viața de zi cu zi. Așa, meșterița a alcătuit măști pentru somn (anume acelea, care vin în ajutor în timpul călătoriilor de lungă durată în autobuz, avion sau tren). Iar măștile sunt cusute sub formă de pisici. “În momentul în care am făcut masca de pisică de Revelion, m-am gândit că aceasta ar fi utilă și pentru călătorii. Și am nimerit-o bine”. Masca pentru somn din bumbac și lână subțire, cu impremeuri interesante are o cerere extraordinară. Aceasta costă 50 de lei.  

Apelul la necesitățile personale (“am avut nevoie de un suport pentru ușă”) a inspirat-o pe Anna să producă jucăria-fixator pentru ușă. “Am căutat ceva asemănător în magazine, însă nu am găsit nimic. După, am accesat Internetul, unde am văzut că suportul poate fi făcut din jucăria, umplută cu nisip în loc de holofibre. Așa am obținut jucării-fixatoare pentru ușă. Un articol cântărește 600 de bebe2grame. Ele mă ajută să țin ușile semideschisă”. Prețul – 200 de lei.

“Îmi este interesant să cos articole pentru mame și copii. De exemplu, jucăria de confort sub formă de șervețel poartă parfumul mamei. Ideea a fost preluată de pe Internet, dar modelată în conformitate cu stilul meu. Ea este prima jucărie pentru bebeluși. Articolul este plasat lângă mama în timpul hrănirii cu lapte. Țesătura absoarbe mirosul mamei, ceea ce permite copilului să se simtă mai bine. De aceea, jucăria-șervet mai este numită și “de confort”. Plus, datorită urechilor și lăbuțelor, ea ajută la dezvoltarea motricității fine. Recent am început să fac la comandă și cărți de dezvoltare din textil. Totuși, din cauza prețului ridicat, acestea nu prea sunt cerute. Am nevoie de două săptămâni pentru a face o carte. Fiecare pagină are imagini noi și, respectiv, noi cusături. Ma mult, am început să fac păpuși-prințese de 38 cm înălțime. Prețul acestora este de 500 de lei”, - a povestit Anna Demidiuc.

Pentru sărbătorile de primăvară, croitoreasa a reușită să facă deja buchete de trandafiri (prețul pentru 7 trandafiri este de 110 lei) și de lalele (5 bucăți – 100 de lei) din textil.Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика