CE 1160x100 4 2

Duminică, 13 Martie 2016 16:37

Creativitate – un instrument de dezvoltare a antreprenoriatului feminin

DSCN3973În ajunul sărbătorii femeilor, Rețeaua Globală a Antreprenoriatului (GEN Moldova), în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann au decis să organizeze un seminar special, destinat dezvoltării antreprenoriatului feminin creativ, Creative Women.

La seminar au participat 75 de femei de afaceri, care au primit posibilitatea de a afla mai multe despre business creativ de la specialiști locali și internaționali.

“Creativitatea este unul din cele mai importante instrumente, folosit de majoritatea antreprenorilor de succes din lume. Era digitală, pe care o trăim în prezent, ne învață să analizăm afacerea din perspectiva globalizării. Antreprenorii nu se mai luptă pentru eficiența în afacere, deoarece intervine necesitatea de a învăța pentru a corespunde cu noile standarde, ce apar în societate”, a povestit în cadrul seminarului antreprenorul din Spania Antonio Carlos Ruiz.
 
Businessmanul a explicat, că femeile contemporane au posibilitatea să-și dezvolte afacerea la fel de bine, cum o fac bărbații. Totuși, acestea trebuie să vadă în business un câmp de creație.

“Antreprenoriatul feminin se află în perioada de dezvoltare. Asta, deoarece tinere antreprenoare nu au curajul să-și promoveze activitatea din cauza stereotipurilor și sarcinilor cotidiene”, a menționat Antonio Carlos Ruiz.
DSCN3911
Conform datelor statistice, 75% din totalul femeilor ocupate sunt angajate  în calitate de  salariat. Totuși, acestea câştigă în medie cu 12,9% mai puţin faţă de barbați. În același timp, doar 27% din totalul de businessmani din Moldova sunt femei.

IMG 2243“Ne-am propus, cu ajutorul acestui seminar, să oferim susținere antreprenoarelor, pentru ca acestea să-și crească afacerea atât în țară, cât și la nivel globalal. Pe parcursul unei zile, acestea au reușit să modeleze creativ afacerile, prin utilizarea instrumentelor și percepțiilor culturale și aplicarea lor în designul unei întreprinderi”, a informat președintele GEN Moldova Olesea Fortună.

Astfel, femeile au învățat metode creative de abordare a businessului printr-o serie de exerciții, în cadrul cărora ele au reușit să utilizeze practic cunoștințele acumulate. Participantele au fost împățite în echipe. Fiecărei a fost propuns câte un caz, care necesita să fie rezolvat prin aplicarea metodelor netradiționale de conducere a afacerii.

DSCN4671“Credeam că știu toul despre business. Prezentările și interacțiunea cu trainerii mi-au arătat că nu este chiar așa și m-au ajutat să-mi revăd abodrarea creativă a afacerii”, a povestit una din participante, fondatoarea brandului “CaroLUSH” Carolina Portărescu.

“Pentru mine, conducerea unei companii înseamnă să mergi într-un pas cu inovațiile. După părerea mea, acest fapt au încercat să ne explice trainerii”, a spus administratoarea “BFinance” Marina Gospodarenco.

Seminarul Creative Women face parte din programul GEN Moldova WE Accelerate, lansat în noiembrie 2014, cu ocazia Zilei Globale a Antreprenoriatului Feminin.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика