CE banner 1160x100 violet2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Marți, 13 Noiembrie 2012 12:01

Femeile de afaceri intenţionează să se unească

În Moldova a fost lansat un nou proiect internaţional – „Antreprenoriatul feminin – un motor de creare a locurilor de muncă în Europa de Sud-Est”.

Femeile de afaceri intentioneaza sa se uneascaAcest proiect regional va fi implementat timp de 3 ani în 11 state din Europa de Sud-Est”. Proiectul este coordonat de Consiliul Regional pentru Cooperare al Uniunii Europene şi finanţat de Guvernul Suediei. În Moldova proiectul va fi administrat de Centrul Internaţional de Promovare a Femeilor în Afaceri (ICAWB). (Acest centru, în prezent, realizează 11 programe de instruire a femeilor în domeniul afacerilor, în toate regiunile ţării. Pe parcursul ultimilor trei ani, cursurile au fost absolvite de circa 7 mii de persoane, cheltuielile fiind suportate integral de bugetul de stat. Totodată, centrul este şi nucleul Asociaţiei Femeilor de Afaceri, reunind reprezentate din 15 raioane).

“Printre sarcinile de bază ale proiectului se numără implementarea celor mai bune practici în domeniul antreprenoriatului feminin, în conformitate cu Legea privind micul business (Small Business Act) pentru Europa; consolidarea şi dezvoltarea potenţialului reţelei şi asociaţiilor femeilor de afaceri la nivel naţional şi regional, cu scopul de a susţine femeile de afaceri şi a le reprezenta interesele”, a menţionat preşedintele ICAWB, Tatiana Batuşchina. „În urma implementării proiectului urmează să fie elaborată Platforma Naţională a Antreprenoriatului Feminin; să fie creată Asociaţia Naţională a Femeilor de Afaceri; să fie constituită Asociaţia Naţională a Asociaţiilor Femeilor de Afaceri”, a precizat Tatiana Batuşchina.

În principiu, atitudinea faţă de activitatea unor asemenea proiecte poate fi la fel ca faţă de multe alte ONG-uri din Moldova: vorbă multă şi fără rost. Însă doar până atunci, când nu vezi cifre concrete. Astfel, în cadrul ceremoniei de lansare a proiectului, șefa Direcției politici de dezvoltare a ÎMM și profesii liberale a Ministerului Economiei, Valentina Veveriţa, a menţionat că, în prezent, ponderea reprezentantelor sexului frumos în numărul total al oamenilor de afaceri din Moldova constituie 25 la sută. În alte state din Europa de Sud-Est acest indice nu depăşeşte 10 la sută.

În imagine: Tatiana Batuşchina

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика