Marți, 31 Mai 2016 09:56

Noua fabrică Bulgari Winery vine pe piața moldovenească

Anul trecut, în Tvardița, raionul Taraclia, s-a deschis o fabrică de producere a vinurilor spumante – Bulgari Winery, deținută de holdingul Vinimpex (acesta mai are două fabrici de coniac în Moldova și întreprinderi în Rusia, Bulgaria, Franța, Italia și Elveția). Primele sale produse erau destinate exportului. Acum însă, acestea se vând și pe piața moldovenească.
Frizzante 11 1
Tânărul producător a reușit instant să atragă atenția consumatorilor locali. Vinurile spumante sunt îmbuteliate într-un mod neobișnuit, sticlele având capace cu filet. Până în prezent, astfel de capace apăreau doar pe vinuri simple. Fabrica Bulgari Winery propune șase vinuri Frizzante (perlate), produse prin aplicarea metodei de fermentare secundară în rezervoare. Totuși, acestea diferă de alte vinuri spumante: presiunea în sticlă este mai scăzută, iar însuși lichidul este mai puțin saturat cu dioxid de carbon. Anume acest fapt a asigurat posibilitatea folosirii capacului pe sticlă, înlocuind dopul de plută. Așa, consumatorul poate să păstreze vinul rămas nebăut în sticla închisă.

Seria conține vinuri albe Moscato, Grigio, Flori, rose Rosetto, roșii Fragolino și Bocaccio. După cum afirmă șeful secției de producție al fabricii Bulgari Winery Dorina Mîndru, care timp de patru ani a ocupat postul de tehnolog la o companie de producere a vinurilor spumante din Italia, băuturile sunt destinate consumului zilnic în perioada caldă a anului. Spre deosebire de spumanții folosiți doar cu ocazia sărbătorilor, Frizzante sunt mai puțin pretențioase, fine și pot fi consumate în timpul lunch-ului sau cinei de vară. Vinurile sunt făcute în baza tehnologiei italiene, iar la procesul de producție au participat specialiști din Italia.

Materia primă culeasă de pe plantațiile de viță-de-vie, situate în preajma fabricii, tehnologii moderne și utilaje performante asigură vinurilor o calitate superioară. Fabrica a fost construită în locul unei vinării vechi, fondate în anul 1877. În perioada sovietică, spațiul era destinat depozitării vinurilor. Anul trecut însă, în locul clădirilor vechi a apărut o nouă vinărie. Producția este exportată în SUA, UE, China, Kazahstan, Ucraina, Belarus, Vietnam, La moment se fac pregătiri pentru exportarea primului lot de vinuri spumante în Japonia.

http://madein.md/