Miercuri, 24 Februarie 2016 07:24

În Taraclia va fi deschisă uzina de producere a dalelor

6lyL0BD05DwÎn Zona Economică Liberă Taraclia va fi deschisă uzina de producere a ceramic-granitului sau a dalelor. Evenimentul va avea loc la mijlocul lunii martie. Despre aceasta a anunțat pentru mybusiness.md administratorul ZEL Vladimir Taucci.


În aceste scopuri investitorul, - întreprinderea cu capital străin Ispan-Lux SRL, a obținut spațiul de producție a fostei uzine de producere a gresiei și faianței “Santec”. Aceasta și-a început activitatea în anul 2003. Totuși, din cauza unor probleme legate de transport, energie și altele, ea a fost nevoită să se închidă.   


Astfel, Ispan-Lux a obținut spațiile de producere, depozitare și pentru oficii, cu o suprafață mai mare de 10 000 m.p., amplasate pe un teritoriu de 3,5 ha. La fel, aceasta a mai primit și o parte din utilaje rămase.


“Utilajele de prelucrare primară și în alte scopuri sunt în stare de funcționare, - comentează Vladimir Taucci. – La fel, au fost achiziționate utilaje noi (cuptoare, presoare, modelatoare, sortatoare, etc), iar spațiul a fost reconstruit și modernizat. Suma totală de investiții a ajuns până la 1,6 mil. de dolari SUA. Capacitatea proiectată a uzinei constituie 1,2 mil. m.p. de ceramic-granit sau dale pe an”.

Articol pregătit de MyBusiness.md