Duminică, 29 Iunie 2014 20:33

„Pepe” – o veridică pizzerie italiană

Pe 26 iunie, în Chișinău, s-a deschis pizzeria italiană „Pizza-Risto-Pub Pepe". Pentru Moldova, este un inovator concept de restaurant. Motto-ul localului e: „Mănâncă. Bea. Fii fericit".

Pepe8Cafenelele și restaurantele de mâncare italienească, existente în țara noastră, au fost deschise de către compatrioții noștri. Proprietarii „Pepe" sunt, însă, italieni în parteneriat cu moldoveni. În mare parte, această afacere a apărut datorită faptului că un cetățean al Moldovei s-a însurat cu o frumoasă italiancă, Maria. Aceast cuplu, în colaborare cu un pizzaiolo profesionist din Napoli (patria pizzei italiene) au hotărât să creeze o oază napoliană în capitala moldovenească.
Într-adevăr, aici predomină atmosfera de pizzerie a acelui oraș. Așa cum se și obișnuiește în Napoli, decorul interior al acestor localuri este destul de laconic și funcțional, dar, totodată, și creator de confort. Unul dintre proprietarii „Pepe", Giuseppe, împreună cu un asistent, prepară personal pizza în incinta localului, sub privirile vizitatorilor. Este un element pur italienesc, atunci când proprietarii afacerii își servesc clienții. Un cuptor cu lemne, destinat preparării pizzei (este vorba despre un aspect foarte important: cum să fie cuptorul – cu lemne sau electric), se află în salon și fiecare vizitator poate să vadă cum se coace pizza în acest cuptor de foc.
- Am vrut să deschidem în Moldova ceva cu adevărat italienesc, - spune Maria Lomuto. – Întrucât Italia este cunoscută în lume, în primul rând, datorită a două lucruri – pizza și pastele, nu ne-a luat prea mult pepe9timp să ne gândim la variante. Ideea consta în prepararea acestor bucate tradiționale în varianta lor originală – așa cum le pregăteau părinții noștri.
Echipa noastră a adus din Italia cele mai bune produse. Toate pastele pe care le servim aici sunt din Gragnano (faimoasă în întreaga lume pentru calitățile sale deosebite), iar uleiul de măsline este extravirgin. Roșiile și alte produse, procurate în Moldova, sunt, de asemenea, de cea mai înaltă calitate. În pofida prezenței parțiale a produselor autohtone, pizzele și pastele preparate au gust cu adevărat italian. Noi am vizitat numeroase cafenele și restaurante din Chișinău, am gustat pizza și pastele care sunt pregătite acolo. Gustul lor este asemănător, dar nu la fel cu cel care este la noi, în Napoli.
„Pepe" le propune consumatorilor moldoveni ceva nou. În Italia, în restaurante și pizzerii, există un astfel de concept ca „happy hour", atunci când clienților le sunt propuse gratuit anumite tipuri de mâncare. În fiecare zi, de la 17.00 până la 19.00, noi anunțăm happy hour. În acest interval de timp noi le servim vizitatorilor diverse aperitive (există un meniu separat pentru astfel de gustări, vinuri și cocktailuri, numit „happy hour"). De asemenea, „welkomening drink" este și el un concept italian. În total, avem patru tipuri de meniuri. Meniul „happy breakfast" este însoțit de un croissant cadou. Și sâmbătă, timp de 24 de ore, începând cu ora 6-7 dimineața, atunci când se închid cluburile, la noi se poate primi o cafea cu croissant (în Italia se obișnuiește ca după distracțiile nocturne să fie luat micul dejun. – nota red.). Meniuri separate sunt destinate barului (băuturile) și mâncării zilnice (bucate).
Politica noastră de prețuri poate fi numită una moderată, deoarece, procurând doar cele mai bune produse, este imposibil să propui prețuri mici pentru bucatele finale, însă ele nu pot fi numite nici exagerat de înalte. În medie, o pizza costă 85-90 pepe5lei. De exemplu, cea mai populară pizza din lume, „Margherita", costă 75 lei (în Napoli prețul ei pornește de la 3,5 euro). Întrucât noi dorim să facem pizza, apelând la tradițiile părinților noștri, una dintre acestea este dedicată tatălui meu – „San Michele", alta – mamei, „Manuela" și tatălui lui Giuseppe – „San Gennaro". În total, meniul conține 17 tipuri de pizza. Iar prețurile pentru băuturile din bar pot fi numite joase. Pentru el am ales cele mai bune vinuri din Napoli și din regiunea Benevento, iar din producătorii moldovenești, ne-am oprit la „Vinăria – Purcari", „Cricova" și „Vinuri de Comrat". De exemplu, o sticlă de vin italian alb sau roșu (de categoria IGP, DOP, DOC) costă 145-285 lei (iar în restaurantele locale, chiar și vinurile moldovenești sunt mai scumpe). Consider că, datorită acestor prețuri, suntem în toiul jocului concurenței, - zice Maria Lomuto.
Aproape zilnic, în „Pepe" va cânta muzică live – un pian și voce. Apropo, și orarul de lucru al „Pizza-Risto-Pub Pepe" este neobișnuit pentru cafenelele și restaurantele noastre: de luni până joi- 7.30-23.00; vineri și sâmbătă – 24 de ore; duminică – 11.00-23.00. Este un program caracteristic orașului Napoli, căci de vineri și până în seara de duminică (în ajunul zilei de muncă) Napoli, practic, nu doarme. Nu este de mirare faptul că în „Pepe" se spune că: „Atinge gustul și stilul italian", deoarece aici nu doar mâncarea e gătită în stil italian, ci și modul de viață este unul italienesc.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика