Duminică, 15 Iunie 2014 17:39

Cartofi la grătar pentru 7 mii de euro

Antreprenorii moldoveni Edgar Grițco și Andrei Teleman au lansat producerea cartofilor spiralați în baza francizei companiei coreene TwistPotato.

Кофе картошка 006«TwistPotato – este , pentru moment, cel mai popular fast-food din Coreea de Sud, - povestește Edgar Grițco. – Tehnologia dată apăruse pentru prima oară pe Filipine, dar metodele de preparare care au determinat desfășurarea afacerii s-au dezvoltat pe peninsula Coreeană.


Tehnologia TwistPotato este una inovatoare. Aparatul special taie cartoful împreună cu pieliță în spirală. E nevoie de un soi tare de cartofi, cum ar fi, de exemplu, "Belaia roza", cultivat în Moldova.


Кофе картошка 009După, spirala e înfiptă în frigare într-o manieră specială, se înmuiază în pesmeți și se prăjește în ulei cu adaosuri speciale. Apoi, ea este presărată cu slănină, brânză rasă, boia de ardei sau alte condimente.


Am cumpărat această franciză acum doi ani la un preț de 7 mii de euro fără alte plăți ulterioare. Am înregistrat alte prescripții tehnice (PT MD), organizam regulat degustări la diverse expoziții la Moldexpo. Și, în sfârșit, am ieșit pe străzile Chișinăului cu procesul de producție depanat".


"Am început cu prețul de 5 lei pentru un bețișor, - a continuat Egar Grițco. – Însă, în ultimii doi ani multe s-au schimbat. Acum, prețul lui e de 10 lei. Vom continua să promovăm și să propulsăm produsul. (Domnul Grițco a terminat facultatea de business și administrare a afacerii).


Sperăm că tehnologia TwistPotato va fi remarcată de oamenii de afaceri din alte orașe și raioane ale Moldovei. Noi îi vom ajuta să dezvolte afacerea, astfel încât suntem reprezentanții oficiali ai TwistPotato în Republică".


Pe poză (de la stânga la dreapta): Andrei Teleman și Edgar Grițco


Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика