Luni, 10 Iunie 2019 17:39

Cașcavaluri și brânzeturi de care nu am mai gustat. Noutățile producătorilor autohtoni la Say Cheese Day 2019

noutatile producatorilor autohtoni la say cheese day 2019

Piața locală ne bucură cu o mare varietate de producători de cașcavaluri și brânzeturi, companii mici și mari, care în permanență se dezvoltă, creează linii noi de produse, experimentând și încercând rețete inspirate din tradițiile locale și internaționale de producere a cașcavalurilor.

Noutățile pieței în materie de cașcavaluri și brânzeturi au fost prezentate în cadrul evenimentului Say Cheese Day 2019, desfășurat pentru al treilea an consecutiv în satul Horodiște, raionul Rezina.

Compania Lapmol (Căsuța Mea) ne bucură cu cinci produse noi: două tipuri de suluguni (costiță și bastonașe) - brânză semitare cu un conținut de grăsimi de 40%, Mozzarella pentru pizza (brânză semitare cu o grăsime de 40%), brânza semitare Hallumi grill-cheese și brânza moale Adâgheiskii, ambele cu o fracție de grăsime de 40%.

img 5118 42

ÎM Met Sa Produse Impex (Drochia) vine cu trei produse noi: Brânză "De Drochia", de tip feta, maturată, cu o grăsime de 35%, un produs 100% natural și două tipuri de Suluguni "Cecil" în formă de bastonașe și cosițe, cu o grăsime de 35%, produse din lapte de vacă pasteurizat, sare și maya bacteriană.

img 5013 25

Avem și o noutate de la Lactis SA din Râșcani, care au scos recent pe piață cașcavalul "Provincial" afumat în formă de bastonașe, de 45%.

Întreprinderea InLac din orașul Cupcini, raionul Edineț, și-a mărit gama de produse cu noul cașcaval "De Cupcini" în formă de bastonașe cu șuncă, cu o grăsime de 40%.

Fabrica de brânzeturi din Soroca (Lactalis Alba) a scos pe piață brânza cu cheag tare President Gouda, de 45%.

Producătorul din Brăviceni, Orhei, VC Saturn-13 SRL (BraviLacta) ne propune brânza moale "Andrieș" cu verdeață (mărar, pătrunjel), un produs delicat cu o grăsime redusă, de 30%.

Compania Avacon – Prim SRL (brandul „Șaden”) din raionul Hîncești, mai mult cunoscută pentru varietățile sale de suluguni, și-a prezentat noul cașcaval cu frișcă din lapte natural, cu o fracție de grăsime de 45%.

ÎI Oganes Vardanean, care deja a devenit cunoscută consumatorilor pentru cașcavalurile armenești "Artur" și "Liana", ne bucură cu două produse noi: cașcavalul tare, tot de tip armenesc, numit "Ceanah" și o varietate de brânză de vacă. Produsele sunt fabricate din lapte de vacă, cheag, enzime pentru coagularea laptelui și sare alimentară, fără utilizarea adaosurilor chimice.

Compania BioMilk, care a participat pentru prima dată la Say Cheese Day propune consumatorilor o serie de noutăți cum ar fi brânzeturile Canestrato, Provola, Caș de vacă, Ricotta și Mozarella.

Pentru piața autohtonă de produse lactate, care s-a confruntat și continuă să se confrunte cu numeroase probleme de imagine și infrastructură, prezența unui număr atât de mare de companii ce produs brânză și cașcaval nu poate decât să ne bucure. Consumatorul are numeroase opțiuni de a alege, începând cu cașcavalurile și brânzeturile industriale, până la cele artizanala sau tradiționale, caracteristice mediului rural. Industria brânzeturilor întotdeauna a jucat un rol important în economia țării noastre, iar diversificarea ei cu siguranță va avea un efect pozitiv.

madein.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика