Sâmbătă, 21 August 2021 08:34

Produse de sezon, obiecte artizanale, cinema și concert în aer liber - toate te așteaptă duminica, 22 august, la Festivalul „AuGust”

Piersici

Festivalul Strugurilor Timpurii „AuGust” te invită duminică, 22 august, în fața de Casei de Cultură din Durlești, unde pe tot parcursul zilei se va organiza un târg de sezon, diverse ateliere și evenimente culturale. Pentru cei activi, am pregătit o mulțime de ateliere interactive, cu multe pensule, creioane și pictură în vin, iar cei care au nevoie de o duminică liniștită, vor prinde un hamac la umbră și un moment de respiro. Toate activitățile se vor desfășura pe fundal de muzică populară pe vinil, moderată de Ministerul Subculturii.

Printre atelierele, se numără “Spune NU DEEEșeurilor”, organizat de EcoRecycling și EcoDigital, Atelier de Arta Urbana cu Radu Dumbrava, dar și atelierul de reciclare a hainelor uzate "La Covor", organizat de Green up Mom.

Și când credeai că s-a terminat, la ora 17:00, vom da startul evenimentului Pop-up Dox cu concertul Dim The Light, iar la 18:30 va începe proiecția MolDox, urmată de filmul “Gradina Sovietică”. Toți cei prezenți vor putea să participe și la o sesiune de întrebări cu regizorului filmului, Dragoș Turea.

Ideea Festivalului de Struguri Timpurii „AuGust” a pornit în aprilie 2018 și aparține Asociației de instruire AgroDicom cu intenția de a promova strugurii cultivați de agricultorii din Durlești.

La cea de-a 4-a ediție a Festivalului, pe lângă struguri, conceptul „AuGust” a evoluat, ajungând un eveniment mixt (online/offline) în care agricultura flirtează cu domeniul cultural. Suntem o echipă voluntară și lucrăm în mod participativ la construirea evenimentelor din cadrul Festivalului. Împreună lucrăm ca să accentuăm tradiția autentică în mediul periurban prin muzică și ateliere de creație, promovând producția autohtonă, unicitatea fiecărui producător și artizan în contextul globalizării, dar și reînvierea evenimentelor culturale.

Inițiativa „AuGust” este dedicată persoanelor care iubesc să experimenteze, nu se tem de momente dificile și doresc să ia inițiativă, pentru cei care locuiesc în Moldova, sau peste hotarele ei.

Agenda 22 august alb1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Festivalul AuGust este organizat de Asociația de Consultanţă şi Instruire a Fermierilor AGRO-DICOM și Asociaţia Producătorilor de Pomuşoare Bacifera, în colaborare cu Studio Tempera pentru identitatea grafică, Atelier Newance pentru direcția artistică, Ministerul Subculturii pentru gestionarea sunetului și animarea muzicală și Galeria Ou pentru Rezidența de artist. Ediția 2021 se desfășoară în parteneriat cu Construct Depo, Primăria şi Consiliul Local a or. Durlești și IP Institutul Ştiinţifico Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, dar și cu sprijinul partenerilor noștri barter: Casa de Cultură Durlești, Agrici Wine, Rifero, Viorica Cosmetic, Moldpresa - Librarius, Eco Recycling, Eco-digital, Wine of Moldova, Benjamin Moore Moldova, Roua Stelara, Nicolae Pojoga, Moldox.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика