Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019 05:42

ASEM găzduiește un laborator Endava pentru instruirea studenților în domeniul IT

Endava

Endava a deschis recent ușile noului laborator IT, de data aceasta în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova. Astfel, studenții instituției vor putea beneficia de cursuri gratuite de profil, ghidate de mentorii companiei.

Acesta este al 3-lea laborator deschis de Endava pentru studenții din Republica Moldova. Ideea de a oferi acestora cursuri gratuite în domeniul tehnologiilor informaționale este implementată în ultimii doi ani în mai multe universități cu studii de profil. Conceput ca un spațiu educațional, laboratorul Endava din ASEM este dotat cu stații de lucru și o tablă interactivă, pe care le pot utiliza nu doar studenții înscriși la cursuri, dar și alte persoane înmatriculate, exclusiv în scopuri academice. Instruirile au un caracter practic.

„Ne dorim, în primul rând, să creștem concurența pe piață și începem din universități. Încercăm să le oferim studenților posibilitatea să înțeleagă ce se întâmplă în mediul de dezvoltare IT și în felul cum livrăm produsele pentru clienții noștri. Studenții trebuie să guste din industria aceasta, să vadă cum se face lucrul într-o companie care are și experiență, și posibilități. Ne dorim să avem cât mai mulți studenți interesați de aceste cursuri și fie că ele se încheie cu o angajare în compania noastră, fie cu o angajare pe piață - deja vom putea spune că acesta e un succes pentru noi, prin faptul că am reușit să oferim acestor tineri posibilitatea să-și dezvolte abilitățile.”, ne explică Nicolae Stropșa, coordonator al parteneriatelor cu universități din cadrul companiei Endava.

A devenit o tradiție pentru Endava să investească în viitorul tinerilor interesați de domeniul IT, dotând universitățile Republicii Moldova cu echipamentul necesar. Primul curs, predat în noul spațiu de la ASEM este DevOps - metodologie de operare cu un set robust de instrumente, care transformă și structura organizațională, lucrul fiind realizat în echipe mixte.

Este un exemplu de colaborare cu succes între mediul universitar și cel de afaceri. Această colaborare este în favoarea noastră - a ASEM-ului, în măsura în care studenții vor obține oportunități mai mari de angajare în câmpul muncii prin această pregătire suplimentară. Totodată, noi vom avea un curriculum universitar mai adecvat cerințelor pieței muncii, iar beneficiarii sau potențialii angajatori, în cazul acesta compania Endava, se va putea implica nemijlocit, din start, în pregătirea viitorilor angajați. Mă bucură foarte mult faptul că un număr foarte mare din foștii studenți ai ASEM-ului activează deja, cu mult succes, în cadrul acestei companii. Studenții trebuie să profite de orice oportunitate de acest gen, trebuie să fie mai insistenți, mai implicați și în cazul acesta vor avea și posibilități mai mari să-și dezvolte o carieră profesională de succes aici, acasă, în Republica Moldova.”, relatează Grigore Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Studenții de la ASEM vor fi instruiți de către mentorii Endava. Aceștia vor afla din prima sursă despre tehnologiile utilizate în proiectele comerciale și care sunt tendințele în domeniu. În același timp, mentorii - profesioniști din cadrul companiei - vor împărtăși din experiența lor practică de lucru.

Știm că Endava este o companie foarte bine văzută în Republica Moldova. Avem o oportunitate unică și  ocazia să cunoaștem din prima sursă metodele de operare aplicate în prezent. Cred că și managerii companiei găsesc mai ușor potențiali angajați printre studenți. Cursurile predate sunt foarte benefice și importante pentru un începător sau pentru o persoană care dorește să se angajeze în câmpul muncii și să acumuleze experiență. ”, ne povestește Maria Toma, studentă la Specialitatea Tehnologii Informaționale din cadrul ASEM.

Compania Endava are o colaborare eficientă cu universitățile din Moldova. În cadrul diverselor programe - internship și cursuri în instituțiile de învățământ - studenții au posibilitatea să-și completeze mai ales abilitățile practice. 

Despre Endava

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 18 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai cunoscute branduri în industrii ca cea Financiară, Asigurări, Telecomunicaţii, Media şi Technologie, Retail şi Bunuri de consum. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă.

Endava are 5.573 de angajați în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare în România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

Alături de investiţiile făcute în consolidarea relaţiilor de lungă durată cu clienţii săi, Endava recunoaşte importanţa de a oferi angajaţilor săi oportunităţi de carieră pline atât de satisfacții cât și de provocări.

În iulie 2018, Endava s-a listat la bursa din New York sub simbolul DAVA. Capitalizarea bursieră a companiei era de 2.03 miliarde de dolari la data de 12 iunie 2019.