Duminică, 24 Iunie 2018 17:52

Microsoft lansează un produs bazat pe tehnologia blockchain

fgg

Microsoft și Ernst & Young (EY) au anunțat lansarea unei soluții bazate pe tehnologia din spatele bitcoin — blockchain, pentru gestionarea drepturilor de autor.

Serviciul va fi implementa mai întâi pentru dezvoltatorii de jocuri video parteneri ai Microsoft. De asemenea, compania producătoare de jocuri Ubisoft testează această tehnologie, scrie The Next Web.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Dacă testele se termină cu bine, Microsoft și EY speră să implementeze soluția în toate industriile care necesită licențierea proprietății intelectuale sau a activelor.

Cele două companii speră că utilizarea tehnologiei blockchain va simplifica procesul de plată a drepturilor de autor către deținători.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика