Sâmbătă, 16 Iunie 2018 14:22

Românii au luat cu asalt pagina de Facebook a revistei de satiră Charlie Hebdo

44142214 303

Românii au luat cu asalt pagina de socializare a revistei și, pe lângă rating-uri de o stea (media revistei a scăzut la 1,1), ei au şi comentat masiv, inclusiv în limba franceză, acuzând redactorii că au depăşit limita atunci când au ales să publice caricatura care o înfățișează pe Simona Halep.

„Când teroriștii v-au atacat, toți cei din România plângeau pentru pierderile voastre, iar președintele a declarat Zi de doliu național. Acum veniți cu această mizerie. Nu pot chiar să descriu ce înseamnă asta și vă rog nu spuneți că este doar o glumă, nimeni nu crede că este amuzant. Este doar o altă glumă rasistă despre români și pentru asta, noi ca națiune, așteptăm scuze”, este unul dintre mesajele lăsate de români pe pagina revistei.
Charlie Hebdo Симона Халеп
Nu au lipsit şi mesajele mai dure, pe un ton uşor agresiv: „Da, există o mulțime de țigani în România care ar fi furat cupa dacă s-ar fi prezentat ocazia, dar batjocorirea Simonei după ce a încercat atât de mult să câștige un turneu de Grand Slam, asta e o prostie și arată cât de tâmpiți sunt francezii care insultă o întreagă națiune pentru că nu pot face diferența între români și țigani”.

Charlie Hebdo este o celebră revistă de satiră, care apare săptămânal. Jurnaliştii publicaţiei sunt foarte cunoscuţi pentru umorul controversat şi pentru faptul că nu menajează pe nimeni şi că nu evită să-şi exprime şi poziţiile anti-religioase.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика