CE 1160x100 4 2

Luni, 08 Ianuarie 2018 13:07

China oferă VIZE de 10 ani pentru “talente de top”

62908930China emite vize pe termen lung pentru a atrage persoane cu înaltă calificare din străinătate pentru a lucra în țară. Vizele cu intrări multiple vor fi valabile timp de cinci până la zece ani, potrivit presei de stat.

Liderii în tehnologie, antreprenorii și oamenii de știință din sectoarele în cerere sunt printre cei care pot candida.

China și-a stabilit obiectivele pentru dezvoltarea economică și socială și consideră că recrutarea experților din străinătate este esențială pentru realizarea acestui obiectiv.
Atunci când planurile pentru acest proiect au fost luate în considerare pentru prima dată, China a declarat că vor beneficia de acest tip de vize cel puțin 50.000 de străini.

Câştigătorii Premiului Nobel sunt bineveniţi

Cererile de viză se pot face online, sunt gratuite și vor fi procesate rapid, a declarat guvernul chinez.
Posesorii acestui gen de viză vor putea să rămână în țară timp de până la 180 de zile și vor fi eligibili să aducă parteneri și copii.

În 2016, China a introdus un sistem de clasificare pentru expatriați, care vizează identificarea abilităților pe care dorește să le atragă, reducând în același timp numărul străinilor cu calificare scăzută care vin în țară.

Potrivit unui document al guvernului chinez, cei clasificați drept “talente străine de top” au inclus câștigători ai Premiului Nobel, sportivi olimpici de succes și directori ai “colegiilor de muzică arte frumoase și arte de renume mondial”.

Oamenii de știință de top, șefii instituțiilor financiare majore și profesorii de “universități de nivel superior de peste mări” se încadrează de asemenea în proiectul de lege, relatează bbc.com.

money.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика