Joi, 05 Ianuarie 2023 06:52

Doliu major în Rusia. Este cutremur la Moscova. Vladimir Putin e în stare de șoc

путин похороны

Doliu în Rusia! „Omul rachetă” al lui Vladimir Putin a decedat pe data de 30 decembrie 2022 în condiții misterioase. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Iată despre cine este vorba.

„Omul rachetă” al lui Vladimir Putin s-a stins din viață

„Omul rachetă” al lui Vladimir Putin a decedat pe 30 decembrie în condiţii misterioase. Vladimir Nesterov era unul din cei mai buni ingineri ruşi şi a conceput rachetele ruseşti Angara, pe care Kremlinul intenţiona să le utilizeze pentru plecări în spaţiu. Datorită contribuţiei lui, este în curs de dezvoltare prima misiune rusească pe Lună.

Dar, potrivit ziarului britanic „The Sun”, el ar fi fost de asemenea acuzat de deturnare de fonduri: el ar fi luat peste 57 de milioane de lire sterline ilegal. O anchetă penală a început în 2014 împotriva lui Vladimir Nesterov. El era de atunci în arest la domiciliu. Cauzele morţii sale sunt necunoscute. Este a patra persoană care moare în împrejurări suspecte în anturajul lui Vladimir Putin în decurs de o săptămână, scrie capital.ro.

Dmitri Zelenov, magnat rus, a decedat în împrejurări misterioase. Alexei Malsow, fost comandant al forţelor terestre ruseşti, a dispărut subit. Pavel Antov, unul din deputaţii cei mai bogaţi din Rusia, a decedat şi el „într-o moarte accidetală”, relatează La Libre Belgique.

Doliu în Rusia! Un oligarh rus a murit în Franța după ce a căzut pe scări

În luna decembrie a anului trecut, Rusia a mai pierdut un mare nume. În decembrie 2022, un oligarh rus s-a stins din viață. Dmitri Zelenov și-a pierdut viața în Antibes, pe Coasta de Azur din Franța, după ce a căzut pe scări, a anunțat canalul de știri online rusesc BAZA.

Potrivit sursei citate anterior, Dmitri Zelenov fusese invitat să ia cina alături de prietenii săi în Antibes, pe data de 9 decembrie 2022. După miezul nopții, când a plecat, i s-a făcut brusc rău în timp ce cobora scările și a căzut peste balustradă, lovindu-se la cap. Ambulanța a ajuns la el în cinci minute și l-a dus de urgență la spital, unde a fost internat la terapie intensivă. În dimineața zilei de 10 decembrie 2022, polițiștii au anunțat că Dmitri Zelenov s-a stins din viață. Potrivit sursei citate anterior, acesta avea probleme cardiace.

Dmitri Zelenov a fost coproprietar al GC Don-Story, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Moscova de la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. GC Don-Story a fost prima companie care a început să construiască ansambluri rezidențiale de lux și de mare înălțime în Moscova. Timp de ani de zile, Dmitri Zelenov a fost pe lista Forbes a miliardarilor ruși, dar după criza financiară din 2008, el și partenerul său au fost nevoiți să renunțe la companie din cauza datoriilor acumulate.

My Business Baner Conferință 270 80 px

Яндекс.Метрика