Vineri, 18 Noiembrie 2022 19:00

Cât costă cea mai scumpă geacă din lume. Harrison Ford a purtat-o în Războiul Stelelor

geaca 696x1044

Cât costă cea mai scumpă geacă din lume. Harrison Ford a purtat-o în Războiul Stelelor. Cea mai scumpă geacă din lume a fost scoasă la licitație acum ceva timp pentru nu mai puțin de 1,12 milioane de dolari, scrie money.ro.

Valoarea gecii este dată de personajul care a purtat-o. Mai exact, Han Solo, personajul interpretat de Harrison Ford a avut-o pe el în filmul din seria „Războiul Stelelor: Imperiul contra-atacă”.

Alături de cea mai scumpă geacă din lume s-au mai vândut și alte lucruri din filme celebre precum biletul de adio al lui Rose din „Titanic”, hoverboard-ul lui Marty McFly din „Înapoi în viitor 2” şi biciul lui Indiana Jones.

Biciul Fedora mânuit de Harrison Ford în Indiana Jones care s-a vândut cu 350.000 de dolari şi este o piesă rarisimă.

De ce este geaca parcată de Harrison Ford atât de scumpă? Han Solo este un personaj fictiv din prima trilogie Războiul Stelelor. Este interpretat de Harrison Ford, iar activitatea pe care o practica este aceea de contrabandist, conducând o navă spațială (Millennium Falcon) alături de Chewbacca, copilotul său Wookiee.

Inițial se oferă să-l ajute pe Luke Skywalker contra unei sume de bani, dar sfârșește prin a deveni prieten cu acesta. Este îndrăgostit de sora acestuia prințesa Leia, conducătoare a rebelilor care luptă împotriva Imperiului Galactic.