Duminică, 30 Octombrie 2022 18:45

Românul care petrece de Halloween alături de Elon Musk. Cine este și cum a ajuns la Castelul Bran

маск

Toată lumea vorbește în aceste zile de prezența lui Elon Musk în România. El petrece câteva zile de neuitat la noi în țară alături de alți miliardari ai lumii. Un singur român se află pe lista de invitați a celui mai bogat om al lumii. Despre cine e vorba?

Un singur român este fericitul câștigător al invitației la petrecerea lui Elon Musk de la Bran de Halloween. Printre puținii români care participă alături de miliardarii planetei și vedete de talie mondială la petrecerea de Halloween de la Bran se află Ovidiu Toma, CEO-ul CryptoDATA, companie românească ce activează în domenii precum securitatea cibernetică, telecomunicații criptate și inteligență artificială pentru a oferi soluții IT cu ajutorul tehnologiei Blockchain.

Ovidiu Toma este proprietarul CryptoData, companie românească care dezvoltă soluții integrate software și hardware și tehnologii de securitate informatică aplicate în diverse domenii, precum automotive și domeniul spațial.

Cel care participa la petrecerea de la Halloween este și ginerele lui Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați oameni din România, fiind considerat de către foarte mulți oameni de business cel mai smart om din țară în domeniul crypto.

Este în strânsă legătură cu un apropiat al lui Elon Musk

Legăturile lui Ovidiu Toma cu oamenii importanți ai lumii reies și din activitățile sale recente. Printre persoanele alături de care s-a afișat în ultima perioadă se află Martin Eberhard, co-fondatorul Tesla, spre exemplu, om extrem de apropiat de Elon Musk.

Martin Eberhard a venit în România, fiind alături de Ovidiu Toma la lansarea primului concept de supercar electric dezvoltat de compania românească CryptoDATA Tech. Conceptul acestui prim supercar full-electric dezvoltat integral în România de CryptoDATA Tech, „Momentum”, a fost prezentat, în primăvară, în cadrul unui eveniment la Bucureşti, notează mediaflux.ro.

Compania pe care o deține, sponsor oficial al Marelui Premiu al Austriei de MotoGP

Totodată, compania românească CryptoDATA Tech a devenit și sponsor oficial al Marelui Premiu al Austriei de MotoGP pentru următorii trei ani, devenind astfel prima companie din istoria României care se poate lăuda cu o astfel de postură. O caracteristică importantă a Wispr este aceea că datele sunt cunoscute doar de utilizatorii aplicației, conform CryptoData, care se ocupă de dezvoltarea aplicației. Wispr este practic prima platformă autohtonă pentru comunicare criptată și transfer securizat de fișiere, precum poze, videouri, documente, ori alte feluri de informații de genul acesta.