CE banner 1160x100 violet2

Duminică, 17 Octombrie 2021 12:33

FT: China a testat în secret o rachetă nucleară hipersonică pe orbită

aD0zZTNkOGIzY2Q3NDNlM2M1NTIyOTlhYjk0NjYxYTJiZA.thumb

China a testat o rachetă nucleară hipersonică pe orbita terestră, potrivit publicației Financial Times (FT), citată digi24.ro.

Articolul din cotidianul financiar britanic, care citează mai multe surse cu cunoştinţe despre test, indică faptul că Beijingul a lansat în august o rachetă cu capacitate nucleară care a înconjurat Pământul pe orbita joasă înainte de a coborî către ţinta sa, ratată cu peste 32 de kilometri, au indicat trei surse.

Sursele FT au declarat că „planorul hipersonic” a fost transportat de o rachetă Long March, ale cărei lansări sunt de obicei anunţate, în timp ce testul din august a fost ţinut secret.

Progresele Chinei în domeniul armelor hipersonice „au luat prin surprindere serviciile secrete americane”, potrivit articolului.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu va face niciun comentariu despre detaliile articolului, dar a adăugat: „Ne-am exprimat clar îngrijorările cu privire la dezvoltarea militară pe care China o urmăreşte în continuare, care nu face decât să sporească tensiunile din regiune şi nu numai. Acesta este unul dintre motivele pentru care vedem China drept provocarea noastră numărul unu”.

Pe lângă Beijing, Statele Unite, Rusia şi cel puţin alte cinci ţări lucrează la tehnologia hipersonică, conform Agerpres.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика