Joi, 17 Decembrie 2020 11:23

Cine profită cel mai mult de pandemia de coronavirus

koronavirusPandemia de coronavirus este o oportunitate mare pentru ca unele persoane să se îmbogățească. 

Unii transportatori aerieni cer prețuri „scandaloase” pentru a zbura cu gheață uscată și alte echipamente medicale, dar capacitatea de transport ar trebui să crească în 2021, când se așteaptă lansarea vaccinurilor COVID-19, a anunțat șeful compartimentului logistic al OMS, citat de Reuters.

Distribuția vaccinurilor către țările cu venituri mici și mijlocii va fi dificilă, din cauza serviciilor aeriene menținute la sol în unele locuri și se poate baza pe chartere, a declarat pentru Reuters Paul Molinaro, șeful OMS pentru suport operațiuni și logistică, scrie agerpres.

Inflația prețurilor a fost o caracteristică în creștere în transportul aerian de mărfuri, cu „creșteri generale, în special din noiembrie”, a spus Molinaro.

El a citat o ofertă de preț primită pentru un transport de gheață uscată, necesară în laborator, care este de aproximativ 20 de ori mai mare decât norma.

“Tocmai am primit o ofertă de la o companie – una mare care va rămâne fără nume – din Dallas (Texas) SUA către Sierra Leone, Freetown – la 105 dolari pe kilogram, ceea ce este scandalos”, a spus el. „Prețul normal” ar fi de la 4 la 6 dolari pe kilogram, a spus el.

Molinaro a spus că o serie de factori au determinat majorarea prețurilor, inclusiv o creștere acomerțului electronic mai mare decât de obicei înainte de Crăciun, în condițiile în care blocajele țin oamenii acasă.

„Așadar, avem o creștere a tarifelor de transport aerian din China din cauza introducerii noului iPhone, din cauza introducerii Play Station 5 și din cauza faptului că produsele sunt oricum la mare căutare”, a spus el.

Economistul-șef al organizției transportatorilor aerieni IATA, Brian Pearce, a declarat reporterilor majorarea tarifelor este urmarea cererii de Crăciun și că prețurile ar trebui să se diminueze la începutul anului viitor la timp pentru furnizarea vaccinurilor.

money.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика