CE 1160x100 4 2

Duminică, 02 Februarie 2014 10:22

Cei mai mari bautori de vin: doar anul trecut au consumat aproape 2 mld. sticle

youngwomanholdingredwineglassChinezii i-au depasit pe francezi in privinta consumului de vin rosu, doar anul trecut fiind consumate pe continentul asiatic 1,86 miliarde de sticle, o crestere de 136% in ultimii cinci ani, scrie Financial Times.
Cu toate acestea, expertii sustin ca aceasta crestere a apetitului pentru vinurile rosii a consumatorilor chinezi este o chestiune de afinitate culturala decat de gust. Culoare rosie este considerata de asiatici drept aducatoare de noroc si este asociata Partidului Comunist, in timp ce albul este sinonim cu moartea si este de cele mai multe ori intalnit la inmormantari.
Franta, unde consumul de vin rosu este in scadere, se situeaza pe locul doi in clasament, urmata de Italia. SUA ramane cea mai mare piata pentru toate tipurile de vin.
"Rosul este culoarea Chinei. Rosu simbolizeaza sanatatea, puterea si norocul. In lumea afacerilor aceste valori sunt fundamentale, de aceea o tranzactie sau un parteneriat va fi intotdeauna incheiat cu un pahar de vin rosu", a declarat un reprezentant al unei asociatii franceze din industria vinului.
Cererea de vin rosu a crescut in China incepand cu anii 2000 si vanzarile actuale sunt cu 175% mai mari fata de 2005. In aceeasi perioada, vanzarile de vin rosu in Franta au scazut cu 18%, iar in Italia cu 5,8%. Estimarile cercetatorilor vizeaza un consum de 4 mld. sticle de vin pe an pana in 2017.
In 2012, casa de licitatii Christie's a vandut in Hong Kong vinuri in valoare de peste 32 mil. euro.
http://www.wall-street.ro/

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика