CE 1160x100 4 2

Duminică, 12 Ianuarie 2014 10:56

Incredibil in Coreea de Nord: Primul mall din tara dictatorului Kim Jong Un

2013080600402 0Coreea de Nord este cunoscuta pentru izolarea ei la nivel international si pentru lipsa oricaror facilitati ale populatiei. Totusi, tara comunista are un prim mall in Pyongyang.

Acest loc sparge toate tabuurile din tara comunista privitoare la civilizatia occidentala. Inainte de deschiderea primului mall nord-coreean, in aprilie 2013, liderul tarii, Kim Jong Un, si sotia sa, Ri Sol-ju, l-au vizitat, scrie AFP.

Numele mallului este Haedanghwa, aici fiind vandute cosmetice produse in Coreea de Sud, precum si produse apartinand unor producatori celebri, Chanel, Lancome, L'Oreal. In mallul nord-coreean se vand si bijiuterii scumpe produse de Cartier si Swarowski, precum si ceasuri de lux Rolex sau Omega.

In plus, cei cu dare de mana pot cumpara haine produse de designeri italieni. Un costum de import costa intre 500 si 700 de dolari. In mall se mai gasesc sali de karaoke, de masaj, sauna, cafenele, sali de biliard, de sport si un coafor.

Pana de curand, astfel de produse occidentale erau interzise in Coreea de Nord. Acum, ele sunt destinate in principal celor bogati. Totusi, cei care doresc sa bea Coca-Cola o pot cumpara din magazinele care vand exclusiv pe valuta.

In Coreea de Nord apare o clasa noua, a celor bogati. Ei cumpara chiar si aur de pe piata neagra, chiar daca aceste activitati sunt ilegale. Cei care sunt prinsi sunt executati de regimul comunist de la Phenian.

http://www.ziare.com
Foto: AP

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика