Duminică, 03 Noiembrie 2013 08:31

Cum îţi poţi reduce costurile unei vacanţe

415881 7623-0x600Huffington Post oferă 5 sfaturi de urmat atunci când vrei să faci rezervări pentru vacanţă

1 Rezervă acum

De la jumătatea lunii octombrie preţurile biletelor de avion au început să crească, iar până la Crăciun vor ajunge să fie cu până la 50% mai mari.

Preţurile au fluctuaţii în timpul unei săptămâni, uneori chiar şi în timpul aceleiaşi zile. Înregistrările arată că preţurile biletelor de avion sunt, în general, mai mici la început de săptămână. Aşadar, trebuie să stabilim o limită, să fim atenţi şi dacă preţul biletului scade sub acel prag, să nu evităm în a-l cumpăra. Airfare Watchdog este un instrument util care îţi va trimite o alertă cu cele mai mici preţuri, bazată pe preferinţele tale. De asemenea, aplicaţia Bing Travel, Price Predictor, îţi sugerează dacă să cumperi sau să mai aştepţi, pe baza trendului.

2. Alege cea mai bună perioadă de călătorit

Cel mai bun moment să călătoreşti cu avionul este când ceilalţi nu o fac. Spre exemplu, chiar în ziua de Crăciun.

Potrivit Orbitz, preţul unui billet de avion pentru sâmbăta anterioară Crăciunului este cu aproximativ 200 de dolari mai mare decât preţul unui billet pentru Ajunul Crăciunului. De exemplu, site-ul Kayak pune la dispoziţia utilizatorilor un calendar al celor mai bune preţuri, aşa încât poţi să îţi alegi cele mai convenabile date de plecare şi de întoarcere.

3. Fii flexibil în ceea ce priveşte hotelul

Ofertele hoteliere sunt puţine în perioada sărbătorilor, în special în marile oraşe. Există, totuşi, câteva posibilităţi de a economisi. Este preferabil, pentru început, să nu stai după Revelion şi să iei în calcul şi varianta cazării alternative, netradiţionale, care să nu implice un hotel. De asemenea, te poate ajuta să economiseşti dacă plăteşti toată suma în avans, sau, cel puţin, îţi va da şansa să negociezi diferite facilităţi, precum internet wireless gratuit, sau mic-dejun inclus. Cel mai important este, însă, să ştii unde sunt cele mai ridicate preţuri, iar booking.com şi orbitz.com te pot ajuta să decizi unde să nu mergi în vacanţă.

4. Ia-ţi măsuri de sifguranţă în privinţa întârzierilor

Dacă ai zbor cu legătură, ai grijă să îţi rezervi billet la avionul care pleacă cel mai devreme, aşa încât să te protejezi de o potenţială întârziere.

Câteva aplicaţii îţi pot fi utile în astfel de cazuri: aplicaţia NextFlight îţi arată cele mai apropiate curse, dacă zborul tău s-a amânat; Fligh Caster poate preveni întârzierile, chiar înainte ca aeroporturile să o facă, iar FlightTrack Pro este o aplicaţie care urmăreşte în timp real zborurile.

5. Nu-ţi lua bagajele cu tine

Dacă eşti îngrijorat pentru siguranţa bagajelor tale, cea mai bună soluţie este să le trimiţi printr-o firmă de curierat. Te va costa un pic mai mult, dar te va scuti de efortul de a face plângeri la aeroport pentru modul în care ţi-a fost manevrat bagajul. În plus, Decembrie este luna în care se înregistrează cele mai multe astfel de plângeri, potrivit unui raport realizat de DOT (Department of Transportation- Departamentul de Transporturi).