Vineri, 01 Februarie 2019 11:48

Apicultorii moldoveni pot obține gratuit stupi verticale

fca9f92fa270104f40d8ec8ffadf5153Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) lansează procedura de selectare a apicultorilor care vor benefica de câte 80 de stupi verticali, pentru a demonstra eficiența implementării stupilor verticali și a încuraja utilizarea celor mai bune practici pentru tranziția apicultorilor ”de la hobby la business”.
Această activitate face parte din proiectul ”Activitatea demonstrativă și de instruire pentru implementarea stupilor apicoli verticali”, implementat de ANARM cu susținerea Proiectului USAID ”Agricultura Performantă în Moldova” (APM). Ca urmare a participării în cadrul acestui proiect, fiecare apicultor selectat va primi 80 de stupi verticali (multi-etajați pe standardul de ramă de 3/4) în stare dezasamblată și va beneficia de instruiri privind gestionarea lor.
Totodată, apicultori selectați vor fi obligați să asigure: asamblarea stupilor verticali primiți, vopsirea stupilor cu vopsea ecologică, popularea stupilor cu familii de albine, gestionarea eficientă a stupilor primiți, găzduirea în stupinele proprii a câte 5 instruiri pe parcursul perioadei de implementare a proiectului; să participe la cel puțin 5 sesiuni de instruire organizate de ANARM în cadrul acestui proiect; să-și înregistreze activitatea sub o formă organizatorico-juridică pentru activitatea de antreprenoriat (SA, SRL, GȚ, II, etc.), dacă nu dispune de această înregistrare la momentul concursului. Solicitările pot fi depuse în format electronic până pe data de 24 februarie.

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020