Marți, 13 Martie 2018 10:53

Moldova a participat pentru prima data la evenimentul international World Business Angels Forum 2018

ba forum

Un grup de reprezentanți ai mediului de afaceri local și investitori Business Angels, in februarie, au participat la un Forum de afaceri de 3 zile din Istanbul, Turcia, sprijiniti de MIEPO (Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova), reprezentat de Anatolie Pîrlii si ATIC (Asociatia Companiilor Nationale din domeniul TIC), - comunică mybusiness.md.

Cine sunt Business Angels? Un business angel sau un angel investor, este o persoana dispusa sa foloseasca propriile resurse pentru o afacere start-up. Resursele nu reprezinta numai capitalul ci si experienta, timpul si contactele investitorului.

Business Angels este un concept nou in lumea de afaceri , unde antreprenorii de succes sunt acei oameni care cred într-o idee și știu să-i facă pe cei din jurul lor să se li se alăture și să o dezvolte împreună. Succesul vine acolo unde oamenii reușesc să formeze o echipă sudată și unde scopul final este același pentru toți. Investitorii adevărați știu acest lucru și caută echipe de succes cărora li se alătură și creează brand-uri sau revoluționează lumea.

Delegația moldoveneasca a luat legătura cu cei mai de vaza reprezentanti ai curentului Business Angel internationali, de la care au preluat cele mai bune practici si au facut schimb de experienta de nepretuit.

În plus, pe parcursul sesiunii de networking, grupul au stabilit contacte importante cu investitorii internaționali, care au manifestat interes pentru economia Republicii Moldova și ar putea fi convinsi să facă parteneriate cu companiile moldovenești, să creeze proiecte antreprenoriale combinate și să investească în economia Moldovei.

Concluzii după summit:

1. Crearea unei asociatii locale de Business Angeli.

2. Participanții delegației vor consolida rețeaua de Business Angels din Moldova și vor crea premisele necesare pentru asigurarea primului flux local de tranzacții, prin revizuirea aspectelor juridice, financiare și moduri de operare ale rețelei.

2. MIEPO și ATIC vor colabora pentru a motiva Business Angelii Internationali sa investeasca în Republica Moldova si sa acorde ajutor start-up-urilor locale.

ODIMM logo
280 70
MOLDAGROTECHautumn2019