CE banner 1160x100 violet2

Marți, 05 Septembrie 2017 18:04

David Beckham, Angelina Jolie, pe panourile publicitare a unor magazine din Moldova

1910004 817339018284163 8778900943121571502 n

David Beckham, Ben Affleck sau Angelina Jolie. Sunt doar câteva nume sonore, de talie mondială, care au ajuns să facă reclamă unor magazine sau saloane de înfrumuseţare din Moldova, mai exact, să apară pe panourile lor publicitare. Deşi este puţin probabil ca starurile să-şi fi dat acordul pentru ca imaginea lor să fie folosită în acest mod, până acum nimeni nu s-a plâns Agenţiei pentru Proprietatea Intelectuală.

Pe unele panouri din Chişinău, renumitul fotbalist Cristiano Ronaldo îndeamnă moldovenii să cumpere ceasuri de mână. Chiar şi aşa, oamenii cred că reclama nu e suficient de convingătoare:

"- Cine e? - Cristiano Ronaldo. Cred că nu are importanţă cine, depinde de calitate şi de preţ".

"Nu mă motivează astfel de reclame. Ştiu că proprietarii aleg intenţionat personalităţi".

Acum trei ani, celebrul actor american Harrison Ford apărea pe un panou publicitar al unui producător de mobilă, iar renumita actriţă Angelina Jolie îndemna oamenii să cumpere bijuterii cu reducere.

La Comrat, starul hollywoodian Ben Affleck reprezintă imaginea unui magazin de îmbrăcăminte, iar proprietarul unei frizerii din Bălţi a ales să-şi facă reclamă folosind poze cu David Beckham, Zayn Malik şi Jake Gyllenhaal. Acesta a rămas surprins că are nevoie de permisiune.
1504366312 fimka 1
"Nu cunosc, trebuie să verific documentele. Nu mi-a spus nimeni că trebuie să am permisiune", a spus proprietarul magazinului.

Reprezentanţii Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală susţin că nu pot interveni dacă nu sunt sesizaţi.

"Aceste acţiuni ar fi trebuit să fie iniţiate de către titulari, adică de către titularul acestui nume, dar în cazul în care nu sunt iniţiate atunci respectiv nici nu sunt în instanţă astfel de cazuri", a declarat Diana Stici, şeful Direcţiei juridice a AGEPI.

Experţii în publicitate cred că astfel de acţiuni de PR nu sunt tocmai inspirate.

"Nimeni niciodată nu va crede că un salon de frumuseţe de exemplu din Chişinău a avut cândva ocazii să ofere servicii pentru un star", a precizat Ludmila Andronic, expert PR.

Potrivit legislaţiei, persoanele juridice care utilizează imaginea unor vedete fără acordul lor riscă amendă de până la trei sute de mii de lei.

publika.md

Foto: Red Square Media Corp. în colaborare cu MyBusiness.md, Sputnik-Moldova

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика