Duminică, 11 Septembrie 2016 09:35

O jurnalistă din Moldova și-a lansat blog despre VINURI: „Moldova poate produce vinuri de excepție”

anghelinaAnghelina Taran este jurnalist de vinuri de mai bine de 15 ani, iar acum a decis să-și lanseze și un blog specializat – www.wine-and-spirits.md, în limba română, rusă și engleză.

„Mulți mă întreabă de ce nu lansez un blog despre vinuri. Ultima dată această întrebare mi-a pus-o vicedirectorul Proiectului de competitivitate (USAID), Diana Lazăr, care mi-a propus aistență tehnică. Bineînțeles, am acceptat cu recunoștință și așa a apărut blogul „Wine-and-Spirits.md”.

Am decis să lansez acest proiect, deoarece consider că Moldova poate produce vinuri de excepție, cu care se va putea mândri. Pentru că nu este normal ca într-o țară vinicolă să se consume mai multă bere și vodcă, decât vin, iar oamenii de aici nu știu ce vinuri se nasc din strugurii cultivați pe acest pământ. Dacă pot face ceva pentru a schimba situația, voi încerca să fac acest lucru”, a menționat jurnalista pe blogul său.

Totodată, la capitolul „Despre mine”, Anghelina povestește pe larg despre activitatea sa în domeniul vinurilor: „Sunt jurnalist de vinuri. În fiecare săptămână, din anul 2004, în săptămânalul „Ekonomiceskoe obozrenie. Logos-press” apare pagina mea „Arta vinificației”. Anterior, începând cu anul 2000, am scris articole despre vin în cotidianul guvernamental „Nezavisimaia Moldova””.

Ea mai spune că vinificația este parte a vieții ei, iar în 2015 i-a fost decernat titlul de „Cavaler al Vernisajului Vinului”.

Sursă: shock.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика