Marți, 07 Iunie 2016 13:44

Bike Time Framebuilding, afacerea ce merge pe două roți

VOF 0325

Vladimir Bujac este un tânăr creator, participant al expoziției Maker Day Chișinău - eveniment dedicat tinerilor creativi din țară. Împreună cu partenerul său, Artiom Crasnoperev, a deschis în 2014 un atelier de reparație a bicicletelor pentru a strânge bani și a-și transforma visul în realitate. Tinerii și-au dorit dintotdeauna să confecționeze biciclete personalizate.

„Ne-am bucurat să vedem că atelierul de reparație are succes. Am avut multe comenzi și am putut aduna bani pe care i-am investit ulterior în echipament. Astfel, a apărut Bike Time Framebuilding, primul atelier de confecționare a bicicletelor costum din Moldova”, relatează Vladimir. Tinerii și-au propus să confecționeze cadre de biciclete personalizate, construite conform parametrilor clienților. „Când primim o comandă, în primul rând luăm mărimile. Măsurăm lungimea mâinilor, a piciorelor și calculăm mărimile exacte ale bicicletei. Considerând tipul bicicletei, calculăm lungimea țevilor”, explică Vladimir. Băieții nu doar sudează singuri bicicleta, ci și o vopsesc, o decorează după dorințele clientului. Prima bicicletă personalizată a fost realizată în iarna anului 2015. De atunci alte 4 biciclete unice au fost confecționate în atelierul Framebuilding.

Potrivit antreprenorilor, avantajul unei biciclete personalizate este că ți se potrivește ca o mănușă. „Cadrele noastre au caracteristici bune de mers, sunt rigide și trainice. Multe din țevile pe care le folosim au fost comandate din Statele Unite și sunt de bună calitate”, relatează Vladimir. Tinerii se bucură că din ce în ce mai mulți moldoveni aleg bicicleta ca mijloc de transport, iar ciclismul devine un sport îndrăgit. „În țara noastră, mulți aleg biciclete de munte, care îmi plac și mie foarte mult. În ultima vreme, bicicletele cu o singură viteză sunt tot mai căutate. Au roți subțiri, o frână sau două și nu necesită multă îngrijire”, povestește Vladimir.

În cadrul Maker Day Chișinău, a fost anunțată crearea unui atelier dedicat tuturor creatorilor din țară. Spațiul de lucru va fi construit cu ajutorul Universității Tehnice a Moldovei și dotat datorită suportului financiar oferit de către Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. Fondatorii Bike Time Framebuilding sunt entuziasmați de ideea unui astfel de atelier, deși îl au pe al lor. „Desigur, nevoia de echipament profesionist este mare. Ne vom bucura dacă vom putea beneficia de instrumentar modern”, afirmă proprietarul. Potrivit acestuia, următorul pas în lumea bicicletelor constă în instalarea echipamentului electronic, cum ar fi a schimbătorului de viteze electronic. Iar astfel de inovații se pot face doar în incinta unui spațiu de lucru echipat, în inima unei comunități creatoare.


Sursă: Proimagine

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика