Vineri, 29 Ianuarie 2016 08:25

MORATORIU LA CONTROALE timp de 3 luni! Filip cere reformarea sistemului de control al Fiscului

Filip 2Premierul Pavel Filip solicită stoparea abuzurilor comise asupra agenţilor economici de angajaţii de la FISC şi vameşi. Declaraţia a fost făcută de şeful Executivului în cadrul şedinţei Guvernului.

Filip a mai propus instituirea unui moratoriu de trei luni pentru controale. De asemenea, demnitarul a cerut ca angajaţii Serviciului Fiscal şi cei de la vamă, bănuiţi de abuzuri, să fie suspendaţi din funcţie.

Premierul Pavel Filip a declarat că activitatea multor întreprinderi este afectată din cauza controalelor abuzive.

"Controalele se desfăşoară cu abuzuri uriașe, iar agentul este supus la trei, patru controale timp de o săptămână. Se deschide un tablou destul de îngrijorător. Suspiciunile care planează auspra Fiscului, poliției economice, trebuie clarificate. Avem informaţii că se plătește mită în sume enorme. Nu mai vorbesc de investitorii străini".

Pavel Filip a propus instituirea unui moratoriu la controale pe o perioadă de 3 luni.

"Doar 5 % din dosare intentate de poliția economică ajung în instanța de judecată, asta denotă fabricarea acestor dosare. Pornind de la aceasta, solicit organelor de drept să se implice. Solicit suspendarea din funcție a conducătorilor și persoanelor vizate în anchete. Propun tutuoror miniştrilor să asigurăm un moratoriu asupra controalelor pe o perioadă de 3 luni. Domnule ministru de Finanțe, vă rog să luați toate măsurile pentru suspendarea din funcțiile de conducere - a tuturor șefilor, până la nivelul cel mai de jos, a tuturor celor care considerați că ar putea fi răspunzători pentru situația actuală – din Inspectoratul Fiscal și de la Vamă", a spus Pavel Filip.

Totodată, va fi lansat un număr de telefon la care se vor putea semnala abuzurile înregistrate.

"Rog pe responsabilul Cancelariei să facă toate demersurile, creați această linie telefonică, anunțați public numărul de telefon, stabiliți cine va răspunde și va prelua apelurile oamenilor. Vreau ca oricine este victima abuzurilor vreunui funcționar din aceste instituții să poată să ne telefoneze și să spună. Voi aștepta de la responsabilii cu această linie telefonică rapoarte săptămânale privind problemele semnalate", a conchis premierul.

http://www.publika.md/

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика