Vineri, 15 Ianuarie 2016 13:05

Peste 300 de antreprenori autohtoni și 14 Consilii raionale vor participa la expoziția Fabricat în Moldova 2016

Fabricat in Moldova logo15.01.16, Chișinău - Cea de-a XV-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată de Camera de Comerț și Industrie, va aduna peste 300 de antreprenori autohtoni din toate ramurile economiei și 14 standuri comune ale Consiliilor raionale. Expoziția va avea loc în perioada 03 - 07 februarie, la centrul expozițional CIE Moldexpo.

În cadrul expoziției vor participa antreprenori din industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria uşoară  și industria mobilei, producători de utilaje, instituții de cercetări ştiinţifice, instituţii financiare și meşteri populari. De asemenea, cu stand comun va fi prezentă și Asociația Producătorilor de Divin și Brandy din Moldova, în cadrul căreia 12 producători vor face degustări, master class-uri și prezentări de produse noi.

Cea de-a XV-a ediţie a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova” se va face remarcată printr-un vast şi divers program de afaceri, cu sloganul „Competitivitate – Performanță și Calitate”, având în vederea situația geo – economică creată, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător cu UE și deschiderea unor noi oportunități spre piața internațională. Acesta va cuprinde mese rotunde, seminare, prezentări, în cadrul cărora vor fi abordate teme cu referire la oportunitățile investiționale pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea proiectelor străine, dar și instrumente concrete privind stimularea performanței și competitivității întreprinderilor moldovenești.

De asemenea, în acest an, programul de afaceri se axează pe economia verde, iar una dintre cele mai importante componente ale programului este Forumul „Economia Verde”, care are drept scop promovarea economiei verzi în toate sectoarele de dezvoltare social-economică a ţării, cu atragerea atenţiei sectorului de afaceri, partenerilor de dezvoltare privind asigurarea integrării prevederilor de protecție a mediului, utilizarea rațională a resurselor și eficiență energetică, în toate sectoarele economiei naționale și ale vieții sociale.

Totodată, programul de afaceri cuprinde seminare, organizate în parteneriat cu multiple instituții publice, ce vor pune în discuție subiecte, precum: „Infrastructura calităţii în contextul implementării ZLSAC”, „Instrumente de Promovare a Exportului”, „Credite accesibile cu fondul de garantare a creditelor”, „Mijloace de măsurare fabricate în Republica Moldova destinate pieţei UE  - principii şi şanse”, „Oportunităţi de dezvoltare şi promovare a afacerilor inovaţionale”. De asemenea, în cadrul expoziție va avea loc Forumul bilateral moldo – român și masă rotundă moldo-ucraineană cu tematica „Intensificarea comerțului şi cooperării economice între Ucraina și Republica Moldova, în contextul integrării europene”.

 

În cadrul evenimentului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza pentru angajatori și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă - Târgul locurilor de muncă.
ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика