Joi, 13 August 2015 09:37

Au fost introduse noi instrucţiuni cu privire la examenul pentru permis de conducere

15005366 big1439373829Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Noi instrucţiuni cu privire la procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere vor fi introduse din 13 august curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Întreprinderii de Stat CRIS „Registru”, în timpul susţinerii probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere candidaţii vor avea posibilitatea de a se adapta la particularităţile vehiculelor utilizate în proces. „Este o măsură pentru solicitanţii care se simt nesiguri, aflîndu-se pentru prima oară la volanul unui automobil necunoscut”, se precizează în comunicatul instituţiei.

Conform noilor instrucţiuni, candidatul va putea parcurge o distanţă de circa o sută de metri la fiecare schimbare a mijlocului de transport în timpul examinării, fără a fi penalizat. Încălcările şi greşelile comise pe parcursul conducerii de probă nu vor fi luate în calcul la evaluarea finală a rezultatelor examinării. Conducerea de probă la examinare se va acorda atît în cazul utilizării vehiculelor ÎS „Registru”, cît şi a automobilelor  şcolilor auto.

O altă modificare a instrucţiunilor amintite prevede că persoanele care deţin permis cu menţiunea dreptului de a conduce autovehicule cu cutie de viteze automată pot obţine excluderea acestei mențiuni în cazul susţinerii probei practice a examenului pe o maşină  cu cutie de viteze mecanică.

 

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика