Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 11:49

Produse alimentare moldovenești, confiscate în Austria

630x356222

Un autocar din Republica Moldova, care se îndrepta spre Franța la 8 decembrie curent, a fost supus unui control, la intrare în Austria dinspre Ungaria timp de 10 ore, iar în rezultat, polițiștii austrieci au confiscat cantități uriașe de alimente și băuturi alcoolice, relatează publicația austriacă Kronen Zeitung.

Potrivit publicației austriece, autocarul a fost oprit de forțele de ordine în localitatea de frontieră Nickelsdorf, din Austria, iar la bordul său se aflau doi șoferi și 20 de pasageri, toți venind din Chișinău și îndreptându-se spre Paris, scrie unica.md.

„În timp ce pasagerii aveau cantități mici de mâncare și alcool, „proviziile” șoferilor erau semnificativ mai mari. În cele din urmă, inspecția a durat 10 ore”, potrivit sursei citate.

Polițiștii au găsit în habitaclul autocarului și în zona de bagaje, precum și în cabina de dormit a șoferilor, 270 de kilograme de carne, 7 kilograme de ouă, 63 de kilograme de brânză, 8 de fasole, 66 de kilograme de struguri și 50 de kilograme de mere.

De asemenea, au mai fost găsiți și 408 litri de băuturi alcoolice de diferite tipuri, printre care și 100 de litri de țuică, 36 de sticle de spumant și 12 litri de vodcă.

Cel mai probabil, este vorba de pachete cu alimente trimise de rudele din Moldova celor plecați la muncă peste hotare, scrie antena3.ro.