Marți, 23 Septembrie 2014 07:07

Camerele de Comerț și Industrie din Moldova și Belarus vor organiza un Forum al oamenilor de afaceri și vor semna un Acord de colaborare în cadrul vizitei președintelui Lukashenko la Chișinău

Un Forum de afaceri moldo-belarus se va desfășura la Chișinău pe 24 septembrie curent, în cadrul vizitei Președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukashenko, în Republica Moldova.

La Forum vor participa viceprim-ministrul, ministrul Economiei din Moldova, Andrian Candu și viceprim-ministrul belarus, Mihail Rusîi. Din partea belarusă vor participa reprezentanți ai 36 de companii, printre care companii din domeniul băuturilor alcoolice, construcțiilor, lactate, mezeluri, electromecanice și construcții de vagoane, industria chimică, «Белорусская нефтяная компания»,«Белшина», «Белкоммунмаш»,«Минский тракторный завод»,«Керамин», etc.

Forumul va avea loc pe data de 24 septembrie, începând cu ora 12.00, la Palatul Republicii. În cadrul Forumului vor fi făcute prezentări privind potențialul economic al ambelor țări, condițiile de acces pe piața UE și a Uniunii Vamale pentru produsele companiilor mixte, fabricate în Moldova, experiența de creare a centrelor logistice, etc. Pe 25 septembrie, reprezentanții companiilor belaruse vor vizita un șir de întreprinderi din Moldova.

În cadrul Forumului, Camerele de Comerț și Industrie din Moldova și Belarus vor semna un Acord de colaborare.