Luni, 11 August 2014 09:30

Prima reuniune a consorțiului de administrare a proiectului TEMPUS TecTnet

La 31 iulie curent, în cadrul proiectului Tempus Tectnet a avut loc prima reuniune a consorţiulu, organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei. Evenimentul s-a desfăşurat la agropensiunea Butuceni, Orheiul Vechi.
În cadrul evenimentului au fost discutate probleme le şi progresele legate de activităţile din proiect şi actualizat planul de acțiuni privind implementarea proiectului.
Având în vedere apropierea datei pentru start-ul noului program de masterat lanasat în RM cu ocazia implementării proiectului TecTnet – „Management inovaţional şi transfer tehnologic", au fost discutate rezultatele preliminare a selectării viitorilor studenţi, lectori , precum şi programul de masterat nemijlocit.
De asemenea a fost apreciat gradul de progres în elaborarea materialelor educaţionale de către fiecare partener şi forma în care acestea vor fi prezentate la cursuri.
Partenerii implicați în implementarea proiectului au prezentat rapoarte de progres pentru pachetele de lucru de care sunt responsabili.
Menţionăm că proiectul Tempus Tectnet a fost lanasat în decembrie 2013 şi este implementat cu suportul financ iar al Comisiei Europene prin intermediul Agenţiei EACEA.
Cu ocazia implementării acestu i proiect, din septembrie curent va fi lansat un nou program de masterat pentru Republica Moldova - „Management inovaţional şi transfer tehnologic", care va implementat în 4 universităţi autohtone: UTM, USM, UASM şi USARB. În cadrul masteratului, studenţii vor beneficia de
un stagiu de practică în Italia şi posibilitatea de a activa în Oficiile de Transfer Tehnologic care vor fi create în universităţile partenere.

Comunicat de presa

ODIMM logo
280 70