CE banner 1160x100 violet2

Duminică, 17 Octombrie 2021 16:51

România nu știe încă de unde va importa gaz în cazul unei ierni grele

Фолькер РафферRomânia se pregăteşte să intre în această iarnă cu o mare problemă: nu ştie încă de unde va importa gaze pentru zilele geroase, cu consum foarte mare, a afirmat Volker Raffer, CEO al E.ON România, într-un interviu acordat AGERPRES.

Volker Raffer a declarat că E.ON România are rezolvată problema gazului pentru iarnă, dar în cazul în care iarna este una severă „tehnic nu este posibil să acoperi necesarul cu producție și depozite”. În acest caz, spune șeful E.ON România, este nevoie de importuri, iar România nu știe încă în momentul de față de unde va importa gaz.

Soluţia ar putea veni de la UE, care se gândeşte la implementarea unei strategii unice pentru aprovizionarea cu gaze a tuturor statelor membre şi a unei voci comune care să negocieze importurile în spaţiul comunitar.

E.ON Energie România S.A., membră a grupului german E.ON, este primul furnizor integrat de electricitate, gaze naturale şi soluții energetice din România, încă din 2005. Companiile operează inclusiv rețele de distribuţie a gazelor naturale și a energiei electrice, în 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării. Astăzi, E.ON este furnizorul unei comunități de peste 3 milioane de clienți casnici și business din România.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика