CE 1160x100 4 2

Joi, 17 Iunie 2021 15:59

Moldovenii din diaspora ar putea fi scutiți de taxe pentru bunurile introduse în R.Moldova

31739689Președintele R.Moldova Maia Sandu a pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în R. Moldova de către cetățenii moldoveni din diaspora. Proiectul a fost pregătit după ce mai mulți cetățeni moldoveni care au revenit acasă au semnalat problema taxelor exagerate pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare.

„Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei. Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an”, scrie președintele pe pagina sa de Facebook, scrie psnews.ro.

Maia Sandu își exprimă speranța că va obține sprijinul următorului parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege și că va fi un argument în plus pentru concetățenii noștri ca să revină acasă.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика