Marți, 05 Ianuarie 2021 16:16

Precizările poliției privind utilizarea și comercializarea pungilor și veselei de plastic

1078845 5ff453c9bcca0Începând cu 1 ianuarie, este interzisă utilizarea și comercializarea pungilor și a veselei, fabricate din plastic, cu excepția celor biodegradabile. Cei care nu vor respecta aceste cerințe riscă sancțiuni: persoanele fizice – până la 4 500 de lei, iar cele juridice – până la 12 mii de lei. Cu aceste precizări vine Inspectoratul General al Poliției în contextul intrării în vigoare a noilor prevederi, transmite IPN.

IGP amintește că din 1 ianuarie 2019 a fost interzisă utilizarea și comercializarea pungilor de transport fabricate din plastic, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 de microni, furnizate consumatorilor la punctele de vânzare de bunuri. Din 1 ianuarie 2020, a fost interzisă utilizarea și comercializarea pungilor din plastic subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj. Din 1 ianuarie 2021, s-a interzis și utilizarea și comercializarea pungilor din plastic foarte subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj. De asemenea, este interzisă utilizarea și comercializarea farfuriilor, paharelor, altor accesorii ale serviciilor de masă și bețișoarelor de unică folosință fabricate din plastic, cu excepția celor biodegradabile.

Respectarea normelor și regulilor de desfășurare a activităților de comerț, inclusiv prin constatarea contravențiilor și încheierea proceselor verbale, este în competența agenților constatatori din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și Ministerului Afacerilor Interne.

ipn.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика