Joi, 22 Octombrie 2020 16:33

SFS a identificat și pedepsit 312 persoane fizice ce dau în chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate

62688 fin.lServiciului Fiscal de Stat (SFS) continuă să desfăşoare cu regularitate acţiuni de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice şi juridice care oferă în chirie bunuri imobile.

Potrivit datelor SFS, în perioada ianuarie-septembrie, au fost înregistrate 9411 contracte de dare în locaţiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Astfel, la buget au fost încasate venituri în sumă de 17,8 mil. lei, depăşind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 1,8 mil. lei sau o creştere de 11,2%.

În aceeaşi perioadă au fost identificate 312 persoane fizice noi ce dau în locaţiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislaţiei. Acestora le-au fost calculate suplimentar la buget: plăţi de bază - 163 mii lei, penalităţi - 5,8 mii lei şi amenzi - 47,5 mii lei. SFS recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislaţiei fiscale şi să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obţinute. Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans.

Achitarea se va efectua în orice bancă comercială, oficiu poştal al Republicii Moldova sau pe portalul Guvernamental de plăţi electronice Mpay.

infotag.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика