CE 1160x100 4 2

Marți, 22 Septembrie 2020 17:17

Remdesivir va ajunge vineri în Republica Moldova, din India. Cât va costa preparatul, cine îl produce și cum va ajunge la pacienți

img9678t1

Remdesivir, primul medicament autorizat condiționat pentru tratamentul pacienților cu Covid-19 va ajunge în Republica Moldova în această săptămână. Importator este Dita Est Farm, iar preparatul a fost cumpărat din India, de la producătorul licențiat Hetero Healthcare.

Potrivit directorului general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, acest lot de 2.000 de flacoane „vine ca urmare a discuțiilor cu distribuitorii locali și solicitării de a prioritiza importul de produse incluse în protocolul clinic”. Preparatul va trece testele de laborator, ceea ce ar putea dura încă aproximativ două zile, apoi va fi disponibil pe piață.

"Din discuțiile purtate cu reprezentantul companiei distribuitoare, care efectuează importul produsului Remdesevir, DC Covifor, producător Hetero, ce deține licența pentru producere din partea companiei Gilead, medicamentele se planifică a fi aduse în țară vineri".

Prețul de piață al unui flacon va fi sub 100 de dolari, comparativ cu prețul de 390 de dolari stabilit pentru preparatul original, produs de Gilead. Covifor va fi distribuit spitalelor după ce CAPCS va organiza o licitație publică.

sanatateinfo.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика