Miercuri, 16 Octombrie 2019 21:04

Agromașina a finalizat testarea Combinei de recoltare a strugurilor

396187„Agromașina” S.A. - pilotul industriei inginerești din Moldova pe segmentul producției de mașini pentru lucrul în grădini, podgorii, cîmpii, a finalizat testarea combinei universale de cules struguri SVK-5, scrie Noi.md.

Aceasta este unică în Moldova, fiind singura combină de acest fel produsă în țara noastră. Combina este la fel de eficientă ca analoagele ei de peste hotare, dar se vinde la un preț mai mic. Culege strugurii de pe spalierele verticale pe suprafețe plane, ciorchinele fiind amplasate la o înălțime de cel puțin 20 cm de sol, dar și pe pantele de pînă la 12 grade, ciorchinele fiind amplasate la cel puțin 30-50 cm de sol.

Potrivit specialistului Alexandru Șandrovschii, combina a trecut cu succes testarea pe cîmpurile din țara noastră.

„Combina lucrează foarte bine. Unele detalii le îmbunătățim în timpul lucrului. Pe parcursul unui schimb putem culege pînă la 30 tone de struguri”, spune Șandrovschii. Testarea combinei de recoltare a strugurilor durează deja trei ani, timp în care au fost făcute careva modificări ale vehiculului care vin doar să îl facă mai bun, a spus specialistul. „Combina este foarte confortabilă, iar pe timp de vară șoferul lucrează nu doar într-un salon comod, dar și ferit de temperaturile ridicate de afară pentru că în cabină este instalat și aerul condiționat”, spune Alexandru Șandrovschii.

noi.md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020