Vineri, 11 Octombrie 2019 15:54

Peste 12,7 mii de cetățeni au primit semnături electronice de la CTIF, în nouă luni ale anului

17062Semnătura electronică devine tot mai solicitată de către cetățenii din Republica Moldova. În nouă luni ale anului curent, numărul persoanelor fizice care au primit semnături electronice de la Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, cu 11,6 la sută și a depășit cifra de 12,7 mii. În acest răstimp, numărul cetățenilor care și-au reînnoit certificatul cheii publice a alcătuit 11,2 mii, informează MOLDPRES.

Datele Centrului de înregistrări al CTIF arată că, în perioada de referință, numărul persoanelor fizice și juridice care au primit semnături electronice eliberate de instituție a sporit, față de nouă luni ale anului trecut, cu 7,6 la sută și a totalizat circa 15,3 mii. Conform situației din 30 septembrie 2019, numărul total al persoanelor fizice și juridice care dețin semnături electronice eliberate de CTIF constituie peste 22,8 mii.

Serviciul de presă al CTIF precizează că deținătorii semnăturii electronice pot semna de la distanță, în regim on-line și non stop, acte, rapoarte, cereri, fără a sta la coadă în oficiile instituțiilor publice, economisind astfel timp și bani.

Centrul de înregistrări al CTIF eliberează solicitanților, la cerere, certificatul cheii publice și dispozitivul de creare a semnăturii electronice (stick) și încheie cu ei contractul de prestare a serviciilor de certificare în domeniul semnăturii electronice pe un termen de un an. Certificatul cheii publice, din considerente de securitate, se reînnoiește odată în an, la încheierea termenului de valabilitate.

moldpres.md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020