Joi, 10 Octombrie 2019 20:14

UE a aprobat acordarea unei tranșe de 30 mln de euro din asistența macrofinanciară pentru R. Moldova

19008083 big1570708325Comisia Europeană a aprobat joi, 10 octombrie, acordarea unei tranșe de 30 mln de euro din asistența macrofinanciară destinată Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Într-un comunicat al Comisiei Europene este specificat că aceasta este prima dintre cele trei plăți planificate în cadrul programului de asistență macrofinanciară acordat Moldovei, care a fost adoptat în septembrie 2017. Programul, în valoare de până la 100 milioane de euro, este conceput pentru a ajuta Moldova în implementarea reformelor.

Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, a declarat că „această plată este o expresie a sprijinului pentru implementarea reformelor cheie, pentru îmbunătățirea standardelor democratice și pentru protejarea statului de drept în Moldova”.

„Comisia Europeană este pregătită să continue colaborarea strânsă cu autoritățile de la Chișinău pentru a ajuta la realizarea unui set larg și ambițios de reforme economice și structurale necesare pentru asigurarea locurilor de muncă, creșterea investițiilor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a precizat sursa citată.

Acordarea primei tranșe din asistența macrofinanciară a fost pusă în așteptare în iunie 2018.

În luna iulie curent, Republica Moldova a primit o tranșă de 14,5 mln de euro din partea Uniunii Europene sub formă de suport bugetar.

moldpres.md

ODIMM logo
280 70