Sâmbătă, 28 Septembrie 2019 07:22

Mărfuri fără acte de proveniență în valoare de 25 000 lei, ridicate de Poliția Capitalei

foto SIFE

Poliţia Capitalei a sporit activităţile la compartimentul protejării drepturilor consumatorilor şi traficului ilicit de mărfuri cu executarea măsurilor legale ce se impun, privind identificarea şi documentarea persoanelor implicate în scheme frauduloase de acest gen.

În cadrul măsurilor demarate de către Poliția Capitalei orientate spre prevenirea și combaterea cazurilor de comerț ilicit stradal, ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au documentat activitatea frauduloasă a unui bărbat în vârstă de 28 de ani. Astfel în rezultatul măsurilor special de investigație, a fost stabilit că acesta transporta și comercializa în adiacentul pieții ,,Tiraspol” , lenjerie de pat, fără acte ce ar atesta originea și proveniența legală mărfurilor.

Pe data de 18 septembrie angajații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au efectuat cercetări la fața locului, atât la depozitul improvizat amplasat pe str. D. Cantemir, cât și în automobilul de model ,,Mercedes”ce aparținea bărbatului și cu care erau transportate mărfurile. Valoarea estimativă a bunurilor materiale depistate și ridicate, constituie aproximativ 25000 lei.

Polițiștii continuă efectuarea măsurilor speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării membrilor rețelei de comerț și furnizorilor de materie primă.

Conform legislației în vigoare, persoanele găsite vinovate riscă amenzi până la 15 000 lei.

politiacapitalei.md