Miercuri, 25 Septembrie 2019 07:43

La Aeroport existau portițe prin care se putea ieși din țară în mod clandestin, declarație

image38831834 da665f6c660d55ef17e13c65dabfdd5aȘeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, afirmă că la Aeroportul din Chișinău existau cîteva portițe prin care se putea ieși din țară în mod clandestin, fără trecerea controlului pașapoartelor.

Declarația a fost făcută la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață de la TV8, transmite Știri.md.

Unde se aflau acele trei „portițe”?

Zona Aeroportului Vechi, unde se află și toate depozitele pentru comercianții din magazinele duty free: „Este zona de acces care nu era supravegheată de către Poliția de Frontieră, contrar prevederilor legii. Așa au fost indicațiile de la anumiți politicieni din Republica Moldova. În cazul dat eu nu știu care a fost acel politician care a dat aceste indicații”, a comentat Vasiloi.

Sala delegațiilor oficiale și VIP;

Zona pe unde trec toți cetățenii Republicii Moldova;

Așa-zisul punct de trecere „Est” care se află după fosta escadrilă militară, în apropiere de Sîngera. Vasiloi susține că aceste coridoare erau folosite nu doar de o singură persoană, ci de un grup de persoane care erau apropiate fostului regim.

Aceste zone erau supravegheate video, însă înregistrarea se păstra doar 12 zile, iar sistemul de supraveghere video era gestionat nu de către reprezentanții statului, ci de compania concesionară a Aeroportului „Avia Invest”.

noi.md/md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020